Yaşam Çalışan annelerin hayatını kolaylaştıracak 7 altın kural

Çalışan annelerin hayatını kolaylaştıracak 7 altın kural

Paylaş
Çalışan annelerin hayatını kolaylaştıracak 7 altın kural

Doğumdan sonra iş hayatına dönmek bir anne için biraz zorlayıcı bir süreç olabilir. Bir anda artan sorumluklarla başa çıkmanın, her şeyi yoluna koymanın çaresi var! İşte çalışan annelerin hayatını kurtaracak, onlara vakit kazandıracak 7 öneri

Annelik her ne kadar dünyanın en güzel duygularından biri olsa da aynı zamanda çok büyük sorumluluk ve sabır isteyen bir görev. Bir de doğum yaptıktan sonra iş hayatına dönmek zorunda kaldıysanız, işteyken tüm gün evde bebeğiniz ne yapıyor onu düşünür, acaba onu evde bıraktığınız için kötü bir anne olup olmadığınızı sorgular durursunuz.

Eğer siz de bunları yaşıyorsanız korkmayın yalnız değilsiniz. Sizin gibi birçok anne her gün, her şeyi nasıl yetiştireceğini düşünüp duruyor. Bir anda tüm dertlerinizi siler mi bilmiyoruz ama sizin için hazırladığımız bu öneriler sayesinde hem fiziksel hem de psikolojik olarak yükünüzün hafifleyeceğine eminiz!



· Çalışan olmanın verdiği suçluluk duygusuyla çocuğunuzu yetiştirirken onun kişilik gelişimini olumsuz etkileyecek yaklaşımlarda bulunmayın. Örneğin her istediğini almak, ya da yapmak sadece çocuğunuzun ileriki yıllarda dış dünya ile ilişki kurmasını zorlaştıracaktır.

· Çok fazla değil kaliteli zaman geçirmek çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamanızı sağlayacaktır. Boş vakitlerinizi önceden programlayın, her akşam eve döndüğünüzde mutlaka çocuğunuzla baş başa zaman geçirmek için fırsat yaratın (ödev yapmak ve TV. İzlemek dışında)

· Bebeğinizi bırakıp çalışmak zorunda olduğunuzda mutlaka güvendiğiniz uzun süreli bakım sağlayabilecek, bir bakıcı bulun.

· Çocuğunuz istediği her an size ulaşabileceğini bilmesini sağlayın. Yanında olamasanız da sizi istediği zaman sizi arayabilir.

· Çocuğunuz için önemli olan zamanlarda (doğum günleri, okul maçları, gösteriler) yanında olmaya çalışın.

· Yorgun, stresli bir iş günü ardından eve geldiğinizde sizi özlemiş olan enerjisi hiç tükenmek bilmeyen, talep kar çocuğunuzla karşılaşacaksınız. Bu durumlarda olumsuz bir olay yaşamadan önce çocuğunuza o gün yorgun olduğunuzu ya da iş yerindeki bir olay nedeniyle kızgın olduğunuzu anlatıp çocuğunuzdan beklediğiniz davranışı söyleyin (Bu gün çok yorucu bir gün geçirdim, biraz dinlemeye ihtiyacım var o yüzden akşam yemeğini hazırlarken senin odanda oynamanı istiyorum sonra seninle biraz kitap okuruz gibi).

· Kendinize zaman ayırın siz ne kadar huzurlu ve rahat olursanız ailenizde bunu hissedecektir. Her soruna tek başına çözüm bulmaya ve her alana yetişmeye çalışmak hayatınızı olduğundan daha da zor hale getirecektir. Mutluluklar kadar sorumluluk ve sıkıntıları paylaşın.

Haberin Devamı