Eğitim - Kariyer Çalışan ebeveynlerin etüt mağduriyeti

Çalışan ebeveynlerin etüt mağduriyeti

Paylaş
Çalışan ebeveynlerin etüt mağduriyeti

KHK sonrasında yeniden düzenlenen etüt merkezlerinin 16.30’a kadar hizmet vermesi çalışan aileleri zora sokuyor

Yaşları 6 ile 10 arasında olan ilkokul çocuklarına hizmet veren ‘etüt eğitim merkezleri’, Şubat 2017’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatıldı. Çalışan ebeveynlerin çoğu, 07.00-19.00 saatleri arasında açık oldukları için çocuğunu etüt eğitim merkezine gönderiyordu. KHK sonrasında kapatılan etüt merkezlerinin yerine devlet okullarında 14.40-16.30 saatleri arasında kulüp çalışmaları uygulanıyor.

ZAMAN KISITLI


Kapatılan kurumlar arasında, eğitimci Jülide Çulfaz’ın da etüt merkezi bulunuyor. Etüt merkezlerinin kapatılmasının, ruhsatlı kurumları ve çalışan aileleri mağdur ettiğini söyleyen Jülide Çulfaz, “Çalışan ailelerin çocuklarını 16.30’da okuldan almaları imkansız. Öğrencinin 2 saat içerisinde derslerini ve projelerini tamamlaması ve anlamadığı konularda yardım alması da çok zor” dedi.

ÇALIŞAN ANNE ZORDA


İstanbul’da yaşayan ve çalışan bir anne olan Ayşe Akşit de durumunu şöyle özetliyor: “Çocuğumu sabah 7.30 gibi etüde bırakıp, 18.30 civarı alıyordum. Şimdi ise, okullarda saat 16.40’a kadar düzenlenen etütler öneriliyor.”

KAMPANYA BAŞLATILDI


Uygulama nedeniyle mağdur olan aileler, ‘Etüdüme Dokunma, Bırak Çalışayım’ sloganı ile internette kampanya başlattı.

Haberin Devamı