Fatih Öztürk Çalışanın yüzü yine gülecek
HABERİ PAYLAŞ

Çalışanın yüzü yine gülecek

Hafta sonu 2 milyonu aşkın öğrenci SBS’ye girdi. 7’nci sınıflar için yapılan SBS bu yıl son kez düzenlendi. Artık bundan sonra SBS’ye yalnızca 8’inci sınıflar girecek. Böylece üç yıl üst üste yaşanan sınav stresi hem öğrenciler hem veliler açısından sona ermiş oldu. YGS’deki şifre iddiaları gölgesinde yapılan SBS’den Milli Eğitim Bakanlığı alnının akıyla çıktı. Bilfen İlköğretim Okulları Koordinatörü Nurşen Kayatürk, özellikle 8’lerden Türkiye genelinde 1000’in üzerinde tam yapan öğrenci beklediklerini söyledi. Kayatürk, 7 ve 8’inci sınıflara yöneltilen soruların güçlük derecesine bakıldığında belirleyici derslerin Türkçe ve Sosyal Bilgiler olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bilfen Okulları bölüm başkanlarının sınav değerlendirmesini soru bazında yaptıklarını dile getiren Nurşen Kayatürk, sınavlarla ilgili şunları söyledi: 8’inci sınıfların Türkçe soruları müfredatına uygun bir şekilde oluşturulmuş. Tüm sınav dikkate alındığında algılama düzeyi SBS’nin üzerinde 2 Türkçe sorusuna rastladık. Türkçe soruları, algılama düzeyi yüksek, eleyici şekildeydi. 7’nci sınıf Türkçe sorularında müfredat dışı bir soruya yer verilmiş. Bu açıdan müfredatın iyi taranmadığını düşünüyoruz.

Ayrıca sınav hem anlam bilgisi hem de dil bilgisi açısından çeldiricisi yüksek, zor sorulardan oluşmuştu. Öğrencilerin Türkçe bölümünde zorlanmış olmalarını öğrencilerin Türkçe dersine bakış açılarını olumsuz etkileyeceğinden doğru bulmadığımızı belirtmeliyim. Matematik soruları müfredata uygundu. Sınava iyi hazırlanan ve soruları çözerken dikkatli olan öğrencilerin matematik sorularının tümünü doğru cevaplayabileceğini düşünüyoruz. 7’lerin matematik testinde çeldiricileri olan sorulara yer verilmiş.

Konuya hâkim, bol soru çözen, işlem gücü iyi olan öğrencilerin başarılı sonuç alacağı bir sınavdı. Fen ve Teknoloji soruları müfredata uygundu. Sosyal Bilgiler soruları ise 8’inci sınıflarda belirleyici olacak. Bilgi ağırlıklı ve kronolojik sıralama yapılması istenen sorular, öğrencileri zorlayan nitelikteydi. Doğrudan bilgiyi ölçer nitelikte olması, Sosyal Bilgiler testinin öğrenciler için güçlük düzeyini artırdı. Düzenli ve disiplinli çalışan, bol test çözenlerin yüzü her sınavda olduğu gibi bu sınavda da gülecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder