Fatih Öztürk Çalıştaylar başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Çalıştaylar başlıyor

Haberin Devamı

Bir toplumun en önemli zenginliği nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere açık insan kaynağıdır. Bu kaynağı yetiştiren öğretmenlerimiz büyük fedekarlıkla bu görevi yerine getiriyorlar. Ne yapılsa emekleri ödenmez. İnsandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyorum. Bu yıl kendi eğitim kurumumuz açısından da oldukça özel bir yıldı. Bilfen Eğitim Kurumları olarak başarılarla dolu çeyrek asrı geride bıraktık.

[[HAFTAYA]]

Geçmişten aldığımız güçle geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyoruz. Her şeyi eğitim adına, ülkemiz adına yapıyoruz. Bu hafta ne yazık ki iki değerli eğitimciyi kaybettik. Yeditepe Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil geçen hafta hayata gözlerini yumdu. Özel Çukurova Bilfen Koleji kurucularından Osman İsot da geçtiğimiz hafta yaşamını yitirdi. Eğitim camiası olarak derin üzüntü içindeyiz. Her iki eğitimciye Allah’tan rahmet, yakınlarına, meslekdaşlarına ve öğrencilerine sabır diliyorum.

Mekanları cennet olsun. Bir süredir süren dershane tartışmasında Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüşümü sürecinin altyapısını hazırlama çalışmaları çerçevesinde ilgili kuruluşların temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve diğer paydaşlarla, gerek yüz yüze, gerekse sanal ortamda çalıştaylar, görüşmeler, toplantılar düzenleyerek; anket ve kamuoyu araştırmaları yaparak sürdürüyordu.

Bu kapsamda, önümüzdeki hafta İstanbul (Anadolu ve Avrupa ayrı ayrı olmak üzere), Samsun, Erzurum, Şanlıurfa, Antalya, İzmir ve Ankara’da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri ile 5580 Sayılı Kanun kapsamında faaliyette bulunan özel dershaneler ve özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinin, İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen, kurucu/kurucu temsilcisi veya yöneticilerinin katılacağı çalıştaylar gerçekleştirilecek.

Bu çalıştay çalışmalarının sürece katkı yapacağına inanıyorum. Temel Eğitim Kurumlarından Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi’nin ilk merkezi sınavı bu hafta Perşembe ve Cuma günleri gerçekleşecek. 14 bin sınav merkezinde yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin gireceği sınavı veliler ve öğrenciler heyecan ve merak içinde bekliyor. Hepsine başarılar diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder