Gündem Çalıştığı bankayı soymak için kan döktü

Çalıştığı bankayı soymak için kan döktü

Paylaş
Çalıştığı bankayı soymak için kan döktü

Temizlik işçisi, çalıştığı bankayı soymaya kalkıştı. Soygunu engellemeye çalışan personelden 1'i ölü, 3'ü yaralandı

Van Çaldıran İlçesi'nde temizlik işçisi olarak çalıştığı bankayı soymaya kalkışan ve elindeki bıçakla güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren Mehmet Sıddık Aladağ, kendisine engel olmaya çalışan 4 personeli yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 1'i yaşamını yitirirken zanlı ise polisin baskını sonucu yakalandı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ BAĞLADI

Haberin Devamı

İlçede bir bankada geçici temizlik elemanı olarak çalışan Mehmet Sıddık Aladağ, elindeki bıçakla soygun girişiminde bulundu. Saat 18.00 sıralarında personel bankadan ayrılırken elindeki bıçağı çeken Aladağ, önce güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Zanlı Aladağ, silahını aldığı güvenlik görevlisini bağlarken, banka personeli ise cep telefonu ile tanıdıkları polis memurlarına mesaj atarak soygun ihbarında bulundu.

ÜZERİNE ATLADILAR

Soyguncu Aladağ, kasadaki tüm paraların verilmesini istediği sırada birden elektrikler kesilince, fırsattan yararlanan 1'i kadın 4 banka personeli zanlının üzerine çullandı. Çıkan boğuşma sırasında 4 banka personeli de bıçak darbeleriyle kanlar içerisinde kaldı.

Haberin Devamı

İhbar mesajları üzerine polis, kısa sürede bankanın çevresini sardı. Ardından operasyon düzenleyen polis, soyguncu Algın'ı yakaladı. Ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan 30 yaşındaki Ufuk Algın, yoldan yaşamını yitirdi. Yaralı banka personelleri Buket Özgün, İrfan Yürkli ve Önder Yılmaz ise tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Çalıştığı bankayı soymaya çalışırken polisin baskını sonucu yakalanan Mehmet Sıddık Aladağ ise gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÇALDIRAN(Van), (DHA)