Yaşam Çalıştığı iş yerini satın aldı

Çalıştığı iş yerini satın aldı

Paylaş
Çalıştığı iş yerini satın aldı

Kahramanmaraş'ta mikrokredi uygulamasından faydalanan girişimci kadın, çalıştığı iş yerini satın alıp kendi işinin patronu oldu

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, terzilik yapan 50 yaşındaki Kezziban Taşyürek, yaptığı çalışmalarla "Citibank Mikro Girişimci Ödülleri" yarışmasında "finans" dalında birincilik ödülü aldı.

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Taşyürek’i Dedebaba Mahallesi’ndeki iş yerinde ziyaret ederek, başarısından dolayı tebrik etti. Mikrokredi uygulamasının ilçede 2009’dan bu yana yürütüldüğünü anımsatan Arıcan, şu ana kadar bin kişinin bu imkandan faydalandığını dile getirdi.

Taşyürek de 3 yıl önce Kahramanmaraş’tan Afşin’e taşınarak bir terzide işe başladığını söyledi. Daha sonra mikrofinans projesinden haberdar olduğunu ifade eden Taşyürek, projede görevli bir kişinin iş yerine gelerek uygulama hakkında bilgi verdiğini anlattı.

Bunun üzerine başvuruda bulunduğunu belirten Taşyürek, şöyle devam etti:

"Patronum bana ’o parayla ne yapabilirsin’ dedi. O anda çok iş yapabileceğimi düşündüm. İlk olarak bin lira kredi aldım. Yaklaşık 6 ay sonra patronum iş yerini satışa çıkarttı. Kendime güvenip çalıştığım iş yerini satın aldım. Mikrokrediden bugün kadar toplam 10 bin lira kredi kullandım. Yaklaşık 3 yıldır da kendi işimin patronuyum."

Kadınlara girişimcilik konusunda çağrıda bulunan Taşyürek, "Evde oturunca ne kendilerine ne de başkasına faydaları olur. 12 yıldır çalışıyorum ve şu anda kendime ait bir iş yerim var. Ayrıca 3 kişiye de istihdam sağladım. İş yerinin mülkiyetini de satın almayı planlıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İdris Aydın / Veli Gürgah AA