Gündem 'Cami bombalayan değil Allah Allah diyensiniz'

'Cami bombalayan değil Allah Allah diyensiniz'

Paylaş
'Cami bombalayan değil Allah Allah diyensiniz'

Orgeneral İlker Başbuğ'un sarılıp halini hatırını sorduğu şehit anası “Siz cami bombalayanlardan değilsiniz. Allah Allah diyerek gidenlerdensiniz” dedi

’SENİN İÇİN GELDİM’

Haberin Devamı

Gelibolu Şehitler Abidesi’ne gelen ilk konuk, programda olmamasına rağmen Çanakkale’ye gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları oldu. Komutanlarla birlikte tören alanında yürüyen Orgeneral Başbuğ, 5 yıl önce Şırnak Bestler Dereler’de şehit düşen Yüzbaşı Halil İbrahim Sert’in annesi 65 yaşındaki Huriser Sert ile karşılaştı.

Başbuğ, “Yanına geleceğim” diyerek şehit anasının yanından ayrıldı. Törenin ardından Başbakan Erdoğan’ı yolcu eden Orgeneral Başbuğ, kuvvet komutanlarıyla birlikte Huriser Sert’in yanına döndü. Orgeneral İlker Başbuğ’un sarılıp halini hatırını sorduğu şehit anası, “Senin buraya geleceğini duyunca çıktım geldim” dedi.

BALYOZ'A GÖNDERME

Şehit annesi Sert, daha sonra Balyoz Operasyonu’yla gündeme gelen ‘cami bombalama’ iddialarına gönderme yaparak, “Siz cami bombalayanlardan değilsiniz. Allah Allah diyerek gidenlerdensiniz” çıkışını yaptı.

Haberin Devamı

Orgeneral Başbuğ araya girip, “Olur mu öyle şey anacağım” diye düzeltmek istedi. Ancak Sert, “Allah Allah diye gidenlerdensiniz” diye devam etti. Orgeneral Başbuğ, bu kez, “Biz de hep zaten öyle söyledik. Kararlı, ümitli, cesur” dedi.

Huriser Sert, geçen yılki törenlerde de Başbuğ’a “Umutlarımız tükendi paşam” demişti. Orgeneral Başbuğ ise “Umutlar tükenirse her şey biter. Umutlarınızı tüketmeyin” karşılığını vermişti.