Gündem Cami kıbleleri 35 derece yanlış çıktı

Cami kıbleleri 35 derece yanlış çıktı

Paylaş
Cami kıbleleri 35 derece yanlış çıktı

Muğla'nın Milas ilçesinde 3 cami kıblesinin yanlış çıktı. Peki kılınan namazlar caiz oldu mu?

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki 3 cami kıblesinin 30- 35 derece yanlış olduğu ortaya çıktı. İlçe Müftüsü Mustafa Ali Değirmenci, bu durumun camilerde namaz kılanlar için sıkıntı yaratmadığını, şimdiye kadar kılınan namazların caiz olduğunu söyledi. Değirmenci, cami inşaatları sırasında bu tür ölçüm hataları görülebildiğini anlatırken, “Kusursuz, hatasız Allah'tır” dedi.

Haberin Devamı

Milas'ın en büyük camisi olan ve 1364 yılında Menteşe Beyi Ahmet Gazi tarafından yaptırılan Ulu Camii, Gümüşlük Mahallesi'ndeki Çaltılık Camii ve Burgaz Mahallesi'ndeki Burgaz Camii'nin kıblelerinin 30- 35 derece yanlış olduğu ortaya çıktı. Çaltılık Camii'nde namaz kılanlardan bazıları durumu öğrendikten sonra duydukları rahatsızlığı ilçe müftülüğüne aktardı. Milas Müftüsü Mustafa Ali Değirmenci açıklama yaparak, inşaa edilen camilerde bu tür sorunların yaşanabildiğini belirtti. Bu durumun 3 camide kılanan namazlar için sıkıntı yaratmayacağını anlatan Değirmenci, şöyle konuştu:

'HATASIZ BİR ALLAH'TIR'

“Camilerimizin yapıları ibadet etmeye müsait. Kıble yönünden, camiler yapılırken ölçümlerde zaman zaman hatalar yapılabilir. Kusursuz, hatasız bir Allah'tır. 180 derece dahilinde olduğu için hiçbir sakınca kusur yoktur. Camilerimizin kıblelerinin hepsi doğru ve düzgündür. Şu ana kadar kılınan namazların hepsi caizdir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun.”

Haberin Devamı

Ulu Camii'de namaz kılmaya gelenlerden 38 yaşındaki Ahmet Uysal, cami kıblelerinin doğru olup olmadığı konusunda daha önce internet üzerinden araştırma yaptığını belirterek, “Derece olarak tam doğru değil. Bu olay Milas'ta birkaç camide var. Bildiğim kadarıyla kıbleyi tutturmanın 45 derecelik bir esneklik payı var” dedi.

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), (DHA)