Yaşam Cami temelinde hayvan fosili bulundu

Cami temelinde hayvan fosili bulundu

Paylaş
Cami temelinde hayvan fosili bulundu

Çubuk ilçesinde eski bir caminin temelinde yapılan kazı sırasında hayvan fosili bulundu

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, yeniden inşaa edilecek eski bir caminin temelinde yapılan kazı sırasında, dört ayaklı bir hayvana ait fosil bulundu. Yapılan ilk incelemede fosilin hangi hayvana ait olduğu anlaşılamadı.

Çubuk ilçesine bağlı Küçükali köyünde, yapımı devam eden caminin temel kazma çalışmasında bir hayvana ait fosil bulundu.

Küçükali Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Beşir Koçak, dört ayaklı olduğunu belirttiği fosilin fotoğrafını çekerek ilgili bazı kurumlara yolladığını ancak ne tür bir hayvana ait olduğuna ilişkin sonuç alamadığını söyledi.

Köylerinde yapımına başlanan caminin temelinin kazılması sırasında fosile rastlandığına değinen Koçak şunları kaydetti:

''Eski caminin temelinde bulunan küçük bir mağarada köylülerimiz tarafından yapılan kazı sırasında böyle bir hayvan fosili ile karşılaştık. Bu fosilin fotoğrafını çekip birkaç yere yolladım. Ama henüz cevap gelmedi. Köyümüzde 70-80 yaşındaki insanlara gösterdik ama onlarda hangi hayvana ait olduğunu bilemediler. Bizde bu fosili şimdilik derneğimizde sergiliyoruz. Fosili görmek için her gün çok sayıda vatandaş geliyor.’’

''Kafa yapısı dinozora benziyor''

Fosile ilk bakıldığında köpek veya kedi familyasından bir canlıya ait olduğu kanaatine vardığını söyleyen Veteriner Hekim Mehmet Akif Topçu ise göz yuvalarının çenesine yakın olması ve çene yapısı itibarıyla de fosilin çok eski tarihlerde yaşayan etobur dinozorlara benzediğini belirtti.

Haberin Devamı