Gündem Cami tuvaletinde tecavüz sanıkları hakim önünde

Cami tuvaletinde tecavüz sanıkları hakim önünde

Paylaş
Cami tuvaletinde tecavüz sanıkları hakim önünde

Cami tuvaletinde tecavüz sanıkları hakim önünde

Samsun’un Asarcık İlçesi’nde akli dengesi bozuk 37 yaşındaki A.İ.’ye cami tuvaletinde tecavüz ettikleri iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan 3 sanık, hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, A.İ. ile para karşılığında ilişkiye girdiklerini ileri sürdü. Genç kadının dünyaya getirdiği kız çocuğunun babası olduğu DNA raporuyla saptanan sanıklardan Durmuş Yakışan (27) ise, A.İ. ile ilişkiye girip girmediğini hatırlamadığını söyledi. Mahkeme, her üç sanığı cezayi ehliyetlerinin olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Haberin Devamı

Asarcık İlçesi’nde 2008 yılının Haziran ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre akli dengesi bozuk A.İ.’yi kandırarak cami tuvaletine götüren Ahmet Bodur (23), Bilal Altundal (54) ve Durmuş Yakışan burada genç kadına sırayla tecavüz etti. Bu olaydan sonra hamile kalan A.İ., 2009 Mart ayında bir kız bebek dünyaya getirince ailesi jandarmaya giderek şikayette bulundu. Genç kadının ifadesinden yola çıkan jandarma işsiz olan Ahmet Bodur, Durmuş Yakışan ile boyacılık yapan Bilal Altundal’ı gözaltına aldı. 3 sanık suçlamaları kabul etmeyerek A.İ. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini ileri sürünce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘ÜÇÜMÜZ TOPLAM 12 LİRA VERDİK’

A.İ.’nin olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulduğunun Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından tespit edilmesi üzerine 3 sanık hakkında Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün yapılan duruşmaya A.İ. katılmazken 3 sanık suçlamları kabul etmedi. Sanıklardan Ahmet Bodur, genç kadın ile kendi rızasıyla ilişkiye girdikleri ileri sürerek, “Üçümüz kendisine toplam 12 TL verdik. Daha sonra da cami tuvaletine götürerek sırayla ilişkiye girdik” dedi. Bilal Altundal da A.İ.’nin akli dengesinin bozuk olduğunu anlamadıklarını söyledi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun gelen DNA raporunda, tecavüz sonrası dünyaya gelen bebeğin babası olduğu tespit edilen Durmuş Yakışan’ın ise, “Zaman zaman şiddetli baş ağrılarım oluyor. Bu nedenle geçmişi hatırlamıyorum. İlişkiye girip girmediğimi de hatırlamıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan A.İ.’nin beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının, üç sanığın ise akli dengelerinin yerinde olup olmadığının olmadığının saptanması için mağdur ve sanıkları İstanbul Adli Tıp Kurumu’ne gördererek duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)