Gündem Camide 'askıda çorap' uygulaması

Camide 'askıda çorap' uygulaması

Paylaş
Camide 'askıda çorap' uygulaması

Camide 'askıda çorap' uygulaması

Yalova'daki Çınarlı Abdülkadir Camii'nin imamı Ali Ergan, cemaatin kötü kokulardan rahatsız olmaması için askıda çorap uygulaması başlattı. İmam Ergan, cami girişindeki duvara yeni çorapların asıldığını belirterek, “Sponsorlarımız aracılığıyla alınan çorapları camiye gelenler istedikleri taktirde alabiliyorlar. Böylece hijyen sağlanmış oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Çınarlı Abdülkadir Camii'nin imamı Ali Ergan yaz aylarının gelmesiyle birlikte çoğunluğu esnaf olan cemaatin bütün gün çalıştıkları için çoraplarının kokması ve bunun da diğer cemaati rahatsız etmesi üzerine projeyi geliştirdi. Projeyi müftülüğe sunan ve buradan da destek gören Ali Ergan, cami girişine sponsorlar aracılığıyla sağladığı çorapları astı. Cami girişine de bir yazı yerleştiren imam çorapların hediye olduğunu, çorabı kokanların bu yeni çorapları giyerek namaz kılmalarını istedi.

Yalova'da ilk kez böyle bir uygulamayı camilerinde başlattıklarını ve amaçlarının cemaatin camiye çorapla gelmesini sağlamak, hijyenin önemine dikkat çekmek olduğunu söyleyen İmam Ali Ergan, “Vatandaşımız camiye girerken buradan çorap alıp giyiyor. Çıplak ayakla camiye girmek çeşitli deri hastalıklarına neden oluyor. Biz bunu önlemek ve hijyenin önemine dikkat çekmek istediğimiz için bu projemizi uygulamaya koyduk. Camimizde ilk güvenlik kamerası sistemiyle nasıl örnek olduysak bu uygulama ile de örnek olmak istiyoruz. Cami cemaatimiz de bu uygulamadan çok memnun kaldı. Diğer camilerimize de bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/DHA