Türkiye (Son Dakika) Camide namaz kılan Alman, abdest alan 2 kişiyi bıçakladı

Camide namaz kılan Alman, abdest alan 2 kişiyi bıçakladı

Paylaş
Camide namaz kılan Alman, abdest alan 2 kişiyi bıçakladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik yaşayan ve Müslüman olan Alman 50 yaşındaki Christian Aleksader Czack, dün namaz kıldığı camide abdest alan Sıddık Okur ve Hamza Çetin'i bıçakladı

Side Beldesi Fatih Camisi’ndeki olay, dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Side Beldesi’nde yerleşik yaşayan ve Müslüman olan Christian Aleksader Czack, dün akşam namaz kılmak için Fatih Camisi’ne geldi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer12917","12917","201311","12917-77590.jpg");

Camide namaz kılan Czack, daha sonra şadırvanda abdest alan Sıddık Okur’a üzerinde taşıdığı bıçakla saldırdı. Okur’u boyun ve göğüs bölgesinden 4 bıçak darbesiyle yaralayan Czack, kendisini engellemeye çalışan Hamza Çetin’e de saldırdı.

Çetin’i de elinden bıçakla yaralayan Czack, ardından olaydan haberi olmayan cami cemaatiyle birlikte akşam namazını kıldı. Hamza Çelik’in haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Jandarma ekipleri, namaz kılan Christian Aleksader Czack’i gözaltına aldı.

’NEDEN SALDIRDI, BİLMİYORUZ’

Haberin Devamı

Yaralılardan Sıddık Okur, namaz kılmak için abdest alırken Christian Aleksader Czack’in kendisine saldırdığını söyledi. Saldırganın yaklaşık 1 aydır camiye gelerek namaz kıldığını belirten Okur, "Ben aynı zamanda caminin temizlik işlerini yapıyorum. Saldırganı son 1 aydır camide namaz kılarken görüyordum. Müslüman olduğunu duymuştuk. Neden saldırdı, ne oldu bilmiyoruz. Önce 2 rekat namaz kıldı, ardından arka cebinde taşıdığı bıçakla bize saldırdı" dedi.

DHA