Gündem Camide sinir krizi geçirdi

Camide sinir krizi geçirdi

Paylaş
Camide sinir krizi geçirdi

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Turgutreis Beldesi'nde, işsizlik nedeniyle bunalıma giren inşaat işçisi 22 yaşındaki Yusuf Çiftçi, camide sinir krizi geçirdi

Diyarbakırlı inşaat işçisi Yusuf Çiftçi, bir ay önce iş aramak için Turgutreis Beldesi'ne geldi. Ancak, tüm çabalarına rağmen iş bulamayan Çiftçi, bunalıma girdi.

Dün saat 17.30 sıralarında Atatürk Meydanı'nda sinir krizi geçiren Yusuf Çiftçi, 50 metre ilerideki Yalı Camisi'ne gitti. Burada kendini yerden yere atan Çiftçi, caminin duvarını yumruklayıp, kafa atarak kendine zarar vermeye başladı.

“Allahım, sen bana yardım et. İşsizlikten çıldırmak üzereyim. Nereye gittiysem iş bulamadım, çıldırmak üzereyim. Açlıktan öleyim mi?” diye bağıran Yusuf Çiftçi, cami imamı Ahmet Fatsa'nın haber vermesi üzerine gelen jandarma ve itfaiye ekipleri tarafından güçlükle yere yatırılarak, etkisiz hale getirildi.

Daha sonra olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansına alınan Çiftçi'ye sakinleştirici iğne yapıldı. Yusuf Çiftçi, daha sonra Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çiftçi'nin bir süre müşahade altında tutulacağı bildirildi.

İmam Fatsa, sinir krizi geçiren Çiftçi'nin bir haftadır camilerine gelerek namaz kıldığını belirterek, “Kendisini o halde görünce şaşırdım. Bir ara minareye çıkmak istedi. Kendisine ve başkasına zarar verebileceği düşüncesiyle jandarma ve itfaiyeyi arayıp, durumu bildirmek durumunda kaldım” dedi.

Yaşar ANTER/Muğla (DHA)