Gündem Camiden çaldılar, içkiye harcadılar

Camiden çaldılar, içkiye harcadılar

Paylaş
Camiden çaldılar, içkiye harcadılar

Zonguldak'ta cami ihtiyaçları için toplanan 1820 bin lirayı çalan 13 yaşındaki H.E. ile 12 yaşındaki B.Ç.'nin içki içtikleri belirlendi

Terakki Mahallesi’ndeki Ayvaz Camii İmamı ve Cami Yaşatma Derneği'nin Başkanı Dursun Alamehmet, geçen pazar günü caminin alt katındaki dernek odasının kapısının açık olduğunu fark etti.

Çekmeceyi kontrol eden Alamehmet, cuma namazı çıkışında caminin ihtiyaçları için cemaatten toplanan 1820 liranın çalındığını görünce polise ihbarda bulundu. Dün öğle saatlerinde Kozlu Beldesi’nde ticari taksi içinde gördüğü 2 çocuktan şüphelenen polis, aracı durdurdu.

Ellerinde sigara bulunan ve alkollü oldukları görülen H.E. ve B.Ç., Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularında caminin parasını çaldıklarını itiraf etti. Paranın 1000 lirası ile birer cep telefonu aldıkları, sigara ve içki içtikleri belirlenen H.E. ve B.Ç., 820 lirayı ise polise teslim etti.

Bugün Adliye’ye sevk edilen H.E. ve B.Ç., Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Seçkin KIRARSLAN/ZONGULDAK (DHA)