Gündem Camiden polis anonsu dinlediler

Camiden polis anonsu dinlediler

Paylaş
Camiden polis anonsu dinlediler

Daha önce cami hoparlörlerinden Zeki Müren dinleyen Rizelilere bir şok daha

Bir süre önce cami hoparlörlerinen ezan yerine Zeki Müren'in sesinden klasik Türk müziği parçası dinleyen Rizeliler dün gece de polis anonsu ile şaşkına döndü. Rize'de dün gece yatsı ezanına polis telsizlerinden geçen anonslar karıştı. Bazı camilerin hoparlörlerinden ezanın yanısıra, "Merkez, durum normal" anonsu yankılandı.

46 48 DURUM NORMAL

Haberin Devamı

Olay dün gece saat 21.00 sıralarında yatsı ezanı okunurken yaşandı. Merkezi ezan sisteminin bağlı olduğu Dağsu ve Şeyh Camileri ile diğer bazı cami hoparlörlerinden, ezanın yanı sıra polislerin belli saatlerde yaptıkları çevrim anonsları da ezan sesine karıştı. Durum raporu veren polis ekiplerinin, "48 62 merkez, durum normal" , "48 68 merkez, durum normal" şeklindeki anonsları kent sokaklarında yankılandı. Bazı vatandaşlar cami imamlarını telefonla arayarak haber verdi.

İl Müftüsü İlyas Serenli ise anons duymadığını belirterek "Ben yatsı saatinde Sahil Cami'nde ezan dinledim. Burada böyle bir ses duymadım. Merkezi ezan sisteminde bir camide duyulurken diğerinde duyulmaması olmaz. İlgili caminin hoparlörlerinden ya da amfisinden kaynaklanan bir arıza olabilir. Bu yönde bana bir şikayet gelmedi. Ancak yine de konuyu inceleteceğiz" dedi.

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş da, polis telsiz konuşma frekanslarının bir başka sisteme sarkmasının mümkün olamayacağını belirterek konuyu araştıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Rize'de 11 Ocak 2010 tarihinde merkezi ezan sisteminin bağlı olduğu 170 camide yatsı ezanı sırasında Zeki Müren' in sesinden Türk Sanat Müziği parçası yayınlanmıştı. Yaklaşık 3 dakika süren yayın daha sonra görevlilerin durumu fark edip merkezi ezan sistemini kapatmasıyla sona ermişti.

DHA