Ekonomi Camilerde işsiz aranacak

Camilerde işsiz aranacak

Paylaş
Camilerde işsiz aranacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürlüğü, camilerde hutbeyle işsiz kursiyer arayacak

İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, kentin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, camilerde okunacak hutbelerle iş arayanlara ve meslek sahibi olmak isteyenlere ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

İşsizlere istihdam yaratmak için yoğun çaba harcadıklarını bildiren Meydan, Adana’da işsizliğin yanı sıra iş beğenmeyenlerin de çok olduğunu vurguladı. Meydan, şunları söyledi:

"Adana Sanayi Odası, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, şu anda sanayiye yönelik Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Beceri 10 çerçevesinde yüzde 90 iş garantili kurslar açıyoruz.

2010 İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI
Ancak bu kurslara geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. İŞKUR’da kayıtlı 48 bin 948 kayıtlı işsiz var. Bu kişilerden yüzde 7’si meslek kursu için davetimize iştirak ediyor.

Bu kişilere ulaşmak için çeşitli duyurular yapıyoruz. Biz de kayıtlı adreslerine iadeli taahhütlü mektup ve mail gönderiyoruz, telefonlarına mesaj yolluyoruz. İmkanımız olsa, tek tek evlerine gidip, ’Gel şu kursa başla ve çalış’ diyeceğiz. Böyle olmasına rağmen eleman bulmakta zorluk çekiyoruz.

Yeteri başvuru olmuyor, bu yüzden istediğimiz sayıda kurs açamıyoruz. İşveren hazır, eğitim verecek okullar hazır, İŞKUR, ’Eğitim boyunca ben paranı vereceğim, sigortanı yatıracağım’ diyor ama sanayi için eleman bulamıyoruz."

"İŞSİZLİK YOK, İŞ BEĞENMEMEZLİK VAR"

Haşim Meydan, artık ’ne iş olsa yaparım’ devrinin bittiğini kaydetti. Meydan, "Adana’da işsizlikten ziyade ’işbeğenmemezlik’ var. Biz de katılımın arttırılması için ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde, muhtarlarla görüşmeyi düşündük.

Onlar mahallesindeki işsizlere bir şekilde ulaşıp, kurslara yönlendirir. Ayrıca, bununla da sonuç alamazsak, özellikle kenar mahallelerde gerektiğinde müftülüğümüzle de işbirliği yaparak, cuma hutbelerinde duyuru yapmayı, mesleki kursları duyurmayı düşünüyoruz" dedi.

Tahsin ÜLKER/DHA

Haberin Devamı