Gündem Cami'yi önce soydu sonra dua etti!

Cami'yi önce soydu sonra dua etti!

Paylaş
Cami'yi önce soydu sonra dua etti!

Trabzon'un Boztepe Mahallesi'nde bulunan tarihi Ahi Evren Dede Camisi iki yıl arayla iki kez aynı hırsız tarafından soyuldu

Edinilen bilgiye göre, bayramın 2. günü meydana gelen olayda sabah erken saatlerinde camiye gelen şüpheli N.E. önce caminin içini gezdikten sonra kapı girişinde bulunan caminin bağış kasasına yönelerek içerisinde yaklaşık 2 bin TL parayı aldı.

Bayram nedeniyle toplanan paraların yaklaşık 2 bin TL bulduğu belirtilirken, şüpheli N.E’nin camide rahat hareket etmesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer19815","19815","201408","19815-166732.jpg","1", "0","Önce yardım parasını çaldı, sonra dua etti!");

Paraları aldıktan sonra tekrar caminin içerisine giren şüpheli N.E’nin burada dua ettiği gözlenirken, yaklaşık 2 yıl önce de aynı camiyi soyduğu belirtildi.

Cami cemaatinden Ali Dere, "Mahallemizde istenmeyen olaylar oluyor. Cami 2-3 seferdir aynı kişi tarafından soyulduğunu kameralardan tespit etmiş durumdayız. Yetkililerden önlem almasını istiyoruz. Daha önceden camimizden 1,5-2 bin TL para çalınmıştı. Şimdi ise 2 bin üzerinde bir meblağ alınmıştır. Caminin içinde serbest olarak hareket ediyor. Kendi koymuş gibi paranın nerede olduğunu biliyor. Yardım kasasını alarak götürüyor. Bozuk paralar almıyor kağıt paraları alıyor. Kıbleden hariç ters bir tarafa dönerek ellerini açıp dua yaparak yüzüne sürmesi ise içler acısı" diye konuştu.

Öte yandan olayı şüphelisi N.E. ifadesinin ardından serbest kaldığı öğrenildi.

İHA