Gündem Çamlıca Tepesi özgürlüğüne kavuşacak

Çamlıca Tepesi özgürlüğüne kavuşacak

Paylaş
Çamlıca Tepesi özgürlüğüne kavuşacak

İnsan sağlığını tehdit eden ve çirkin görüntü oluşturan vericiler kaldırılıp yerine tek bir TV kulesi dikilecek

İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş Ulaştırma Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokol çerçevesinde insan sağlığını tehdit eden ve çirkin görüntü oluşturan vericilerin kaldırılıp yerine 14 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan tek bir TV kulesinde toplanacağını söyledi.

PROJE YARIŞMAYLA SEÇİLECEK

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş bu projenin İstanbul için bir sembol olacağını belirterek, "Yaptığımız protokol çerçevesin de TV kulesinin yapımında uluslararası ve yerel ölçekte katılımcıların bulunacağı bir yarışma düzenlenip ilk üç projeyi baz altına alacağız. Şehir hatları vapurlarında olduğu gibi halkımız hangi projeyi beğenirse o proje yapılacak.Yap işlet modeli ile yapılacak proje beğenildikten sonra arsası İstanbul Büyükşehir Belediyemize ait olan Çamlıca'da bulunan 14 bin metrekarelik alan üzerine TV kulesinin inşaatına başlanılacak." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş son olarak, 2014-2016 yıllarına kadar Türkiye'nin tamamen dijital yayına geçeceğini ve bunun ilk adımının da İstanbul'dan başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

DHA