Gündem Çamurda manken güreşi

Çamurda manken güreşi

Paylaş
Çamurda manken güreşi

Edirne'nin İpsala İlçesi'nde bu yıl 11'incisi düzenlenen Çeltik, Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Festivalde Hollandalı ve Rus iki manken, çeltik tarlasını andıran çamurlu havuzun içine girerek birbirlerine el ense çekip, güreş tuttu. Gösteri ilgi gördü.

Festivalin 2’nci gününde ilk olarak toplu nikah ve sünnet töreni düzenlendi. Törene İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Karagöz, İpsala Çeltik Üreticileri Başkanı Ali Soydan, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Ardından ise yağlı güreşçiler Serkan Güldürün ve Soner Totu, sahnenin önünde hazırlanan özel pistte güreş tuttu. Bu sırada gösteri amaçlı çeltik tarlasına benzetilen çamurlu havuzda güreş tutacak olan mankenler Rusyalı Minte ve Hollandalı Elena, pehlivanları dikkatle izledi.

Pehlivanların güreşinin bitmesinin ardından iki manken üzerlerindeki beyaz renkli şort ve tişörtlerle sahneye çıktı, peşrev çekerek halkı selamladı.

Ardından mankenler çamurlu havuza girdi ve birbirlerine el ense çekerek gösteri güreşi yaptı. Çamurun içinde birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan mankenleri izleyiciler de alkışlayarak destekledi.

Gösteri güreşini ise Çeltik Ağası Seçkin Şimşek sonlandırdı ve iki güzeli de galip saydı. Güreşin ardından manken güreşçiler ile yağlı pehlivanlar birlikte fotoğraf çektirdi. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, mankenlere ve pehlivanlara plaket verdi.

Fırat KESKİNKILIÇ/Edirne (DHA)