Gündem Can bu kadar ucuz mu?

Can bu kadar ucuz mu?

Paylaş
Can bu kadar ucuz mu?

İzmir'de 8 yıl önce 11 yaşındaki Şeyma Över, doktorun yanlış teşhisi yüzünden yaşamını yitirdi. Samsun'da da 5 yıl önce 6 yaşındaki İrem Koç bisiklete binerken belediyeye ait çöp kamyonunun altında can verdi. 'Hayat bu kadar ucuz mu?' dedirten ilgililerin dikkatsizliği can almayı sürdürüyor. Kayseri'de dün sokakta oyun oynarken üzerine elektrik teli düşen 5 yaşındaki Umut akıma kapılarak öldü

İzmir’de 2003 yılında Gönül ve Şeref Över çifti, ilköğretim öğrencisi kızları Şeyma’yı (11) karın ağrısı şikayetiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bora Övünç’ün özel muayenesine götürdü. İddiaya göre Dr. Övünç muayene ettiği Şeyma’ya böbreklerini üşüttüğü gerekçesiyle iğne yaptı. Eve dönen Şeyma gece tekrar hastalandı. Ailesi hastaneye götürürken Şeyma yolda öldü. Ailenin şikayeti üzerine, Dr. Bora Övünç hakkında ‘Tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyetten’ dava açıldı.

Haberin Devamı

‘Özen göstermedi’

Adli Tıp, suçlamaları kabul etmeyen Dr. Övünç’ü “Ölümcül bir hastalığı teşhis etmek için gerekli özeni göstermediği” gerekçesiyle kusurlu buldu. İzmir Tabip Odası da Dr. Bora Övünç’e iki ay meslekten men cezası verdi. Dr. Övünç’e verilen 10 ay hapis cezası 1890 TL paraya çevrilip, ertelendi. Baba Şeref Över, Dr. Över hakkında 120 bin TL tazminat davası açmıştı. Mahkeme, 8 yıl süren davanın sorunda Dr. Bora Övünç’ü, 115 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Samsun Tekkeköy’de 2005 yılında Aysen ile Birol Koç çiftinin iki çocuğundan 6 yaşındaki İrem, oturdukları lojmanın bahçesinde arkadaşlarıyla bisiklet sürüyordu. İrem, Tekkeköy Belediyesi’ne ait çöp kamyonunun altında kalarak yaralandı. Hastaneye kaldırılan küçük kız kurtarılamadı. Açılan davada Adli Tıp, çöp kamyonunun şoförü Şevket Uçak’ı yüzde 70, temizlik işçisi Cemalettin Güngör’ü de yüzde 30 oranında hatalı buldu. Şevket Uçak 4 yıl 2 ay, Cemalettin Güngör de 2.5 yıl hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

‘İrem’im okula gidemedi’

Aysen ve Birol Koç çifti, ayrıca Tekkeköy Belediyesi’ne toplam 250 bin TL maddi ve manevi tazminat davası açtı. Aile, mahkemede “Kamu görevi yapan kişilerin işini iyi bilen ve daha yetkin kişilerden seçilmesi gerekir” dedi. Mahkeme 3 yıl süren davanın sonunda önceki gün belediyenin, Koç ailesine 150 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Baba Birol Koç, “Kazadan bir hafta önce kızımı okula kaydettirmiştim. İrem okula gidemeden hayatını kaybetti. Bu parayla ihtiyaç sahibi çocukları okutacağız” dedi.

DHA