Gündem Can kurtaramadılar

Can kurtaramadılar

Paylaş
Can kurtaramadılar

Marmaris'e tatilini geçirmeye gelen İngiliz turist boğuldu. Mavi bayraklı plajda zorunlu olmasına rağmen cankurtaran bulunmaması zamanında müdahaleyi geciktirdi

ÇIRPINARAK SUYA GÖMÜLDÜ

Haberin Devamı

İngiliz Gingell Llewellyyn (84), 19 Temmuz’da eşi ile 10 günlük tatil için Marmaris’e gelmişti. Gingell Llewellyyn önceki gün 16.00’da, kaldığı otelin karşısındaki mavi bayraklı halk plajına gitti.

Denize girip kıyıdan uzaklaşan İngiliz turist, bir süre sonra çırpınarak, suya gömüldü. Plajda cankurtaran olmadığı için, Llewellyyn’i vatandaşlar denizden çıkartıp, durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Acil servis ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yaptığı Llewellyyn, kaldırıldığı hastanede öldü. Mavi bayrak taşımasına rağmen plajda cankurtaran olmaması vatandaşların tepkisini çekti.

Marmaris Belediyesi Mavi Bayrak Sorumlusu Atılım Şener, cankurtaranın sertifika süresinin geçen hafta dolduğunu belirterek, “Bu nedenle cankurtaran yoktu. Ancak, Mavi Bayrak kriterlerine göre direklere, cankurtaranın olmadığını gösteren ‘üçgen amblemli kırmızı bayrak’ asılmıştı” dedi.

Haberin Devamı

MAVİ BAYRAK TEHLİKEDE

Mavi Bayrak, 44 ülkede faaliyet yürüten Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından (FEE), denizi temiz, plajı düzenli olan plaj ve marinalara veriliyor. Mavi bayrak verilen plajlar cankurtaran bulundurmak zorunda.

Türkiye Çevre Vakfı (TURÇEV) Muğla İl Sorumlusu Gürcan Kaya, bir ay önce Marmaris Belediyesi’ne ait halk plajında yapılan denetleme sırasında, belediye yetkililerinin kendilerine cankurtaran olarak görev yapan bir kişiyi gösterdiklerini belirtti.

Kaya “Eğer yaşanan talihsiz olayda, cankurtaranın olmadığını tespit edersek, hemen mavi bayrağı indiririz” dedi.