Spor Cana: Liderliğimi kullanacağım

Cana: Liderliğimi kullanacağım

Paylaş
Cana: Liderliğimi kullanacağım

Galatasaray'ın yeni transferi Arnavut futbolcu Lorik Cana, sarı-kırmızılı takımın yapacağı maçlarda liderlik vasfını kullanacağını söyledi

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda’nın Horst kasabasında sürdüren sarı-kırmızılıların ormanlık alanda yaptığı sabah antrenmanı sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Cana, takıma adapte olmaya çalıştığını söyledi.

"TÜRKÇE ÖĞRENİYORUM"

Yeni takımında ilk haftasını geçirdiğini belirten Cana, "Takım arkadaşlarımın ve personelin ismini öğreniyorum. Az da olsa Türkçe öğrenmeye çalışıyorum" dedi.

"TOPA SERT GİREN LORİK İZLEYECEKSİNİZ"

Lorik Cana, hazırlık maçlarında sert oynadığına ilişkin haberler konusunda da "Onlar benim en rahat oyunumdu. Duran toplarda öne çıkıp bulduğum goller var. Genel olarak topa sert giren ve takımı için çalışan bir Lorik seyredeceksiniz" diye konuştu.

"ARDA ÇOK İYİ KAPTAN"

Takım kaptanı Arda’nın çok genç olmasına karşın başarılı ve çok iyi bir takım kaptanı olduğunu ifade eden tecrübeli oyuncu, "Kariyerime baktığınızda birçok takımda kaptanlık yaptım.

Marsilya’nın tarihinde en genç kaptanı bendim. Arda da çok iyi bir kaptan. Görevini çok iyi yapıyor. Burada 4 yıllık sözleşmem var. Bu süre içinde saha içinde liderlik vasfımı kullanarak Arda Turan’a en iyi şekilde yardım etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabete ilişkin de Cana, "Bu tür rekabetler lige kalite getirir. Fenerbahçe’yi yenmek, kendimize olan güvenimizi artırır. Şu anda yüzde 100 hazır olduğumuzu söyleyemem, ancak iyi bir sonuç takım için çok iyi olur" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY’A TRANSFERİMDE BABAM DA ETKİLİ OLDU"

Galatasaray’a transfer olurken ailesine danıştığını söyleyen sarı-kırmızılı futbolcu, "Bu zamana kadar kariyerimde attığım her adımda aileme danıştım.

Transferim çok hızlı gelişti. Transferimde babamın etkisi oldu. Premier Lig’de kaliteli ve kaptanlığını yaptığınız bir takımdan geliyorsunuz. Tabii Galatasaray da hedefleri olan ve herkesin tanıdığı bir kulüp" diye konuştu.

19 NUMARA KONUSU

Arnavut futbolcu, kariyerinin başlangıcında 19 yaşında olduğunu ve o günden bu yana 19 numaralı formayı giydiğini belirterek, "Bu formayla başladığım için bu formayla devam ediyorum. Çok özel bir anlamı yok. Ancak Kuran-ı Kerim’de 19 ile ilgili bazı yorumlardan etkilendim" dedi.

Maçlarda kart görme konusunda bir endişesi olmadığını dile getiren tecrübeli oyuncu, takım lehine bir şeyler yaptığı için kart göreceğini, ancak yine de bu konuda dikkatli olacağını sözlerine ekledi.

3

Haberin Devamı