Dünya Çan'a tekme attığı için ülkeye girişi yasaklandı

Çan'a tekme attığı için ülkeye girişi yasaklandı

Paylaş
Çan'a tekme attığı için ülkeye girişi yasaklandı

Taylan'ın kuzeyindeki Chiang Mai şehrinde bulunan Wat Phra That Doi Suthep tapınağındaki kutsal çanlardan birine tekme atan ve Çinli olduğu tahmin edilen turistin ülkeye girişi yasaklandı

Emniyet Müdürü Bundit Tungkhaseranee konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Çinli olduğu tahmin edilen turistin, sosyal medyada yayılan videosundan ve görgü tanıklarının ifadesiyle kimlik teşhisinin yapılmasının hemen ardından bu kişinin ülkeye girişine müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Çinli rehberler, seyahat acentaları ve Çinli turistleri mercek altına alan Tayland polisi, turistin tespit edilmesi ve giriş yasağını uygulanması için tüm imkanları seferber etti. Yapılan bu hareket Budist çevrelerde en az islami karikatürlerde oluşan tepkilere benzer reaksiyonlara yol açmış ve bunu yapan kişinin Budizm dinini aşağıladığı ve kutsal bir mekanda uygunsuz davrandığı için ülkeye bir daha adım atmaması istenmişti. Halkında tepkisini toplayan ve milyonlarca kez izlenen videonun ardından bu kişinin kimlik tespiti tamamlanır tamamlanmaz ülkenin kara listesine girecek.

DHA