Kültür - Sanat Çanakkale 1915 Siper filminin ilk fragmanı yayınlandı
Paylaş
Çanakkale 1915 Siper filminin ilk fragmanı yayınlandı

Çanakkale 1915 Siper: Vatan için kurşunlara koşarak giden Türk askerlerinin hikayesi... Filmin ilk fragmanı yayınlandı.

Senaryosunu Çanakkale 1915 filminin de yönetmeni olan Yeşim Sezgin’in yazdığı, yapımcılığını Dersimiz Atatürk ve Çanakkale 1915 filmlerinin de yapımcısı olan Serkan Balbal’ın üstlendiği “Çanakkale 1915 Siper” filminin ilk fragmanı bugün yayınlandı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar izlediğimiz tüm savaş filmlerinden farklı bir hikaye ve bakış açısına sahip olan film, Çanakkale savaşının İkinci Anafartalar Savaşından önceki haftayı anlatıyor. Darülfünun Üniversitesinin en başarılı öğrencilerinden tıbbiyeli Ali ile birlikte Balkan Savaşı gazisi Orhan, Anadolu çocuğu İbrahim ve Balkan göçmeni 17 yaşındaki genç kahraman Mehmet’in savaşın kazanılması için oynadıkları büyük rolün bilinmeyen hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.

Duygusal ögeleri yüksek olan bu filmde siper savaşlarının acımasız ve sert koşullarına şahit olacağız. Savaşın en vahşi anlarına tanık olan bu gençlerin içlerinde vatan sevdası ile birer kahramana dönüşmelerini ve kurşuna koşarken tek düşündükleri şeyin düşmanların bu toprakları geçmemesi gerektiği olduğunu onlarla birlikte yaşayacağız.

Haberin Devamı

Ülkenin çeşitli yerlerinden gelmiş vatan uğruna kenetlenmiş dosttan öte kardeş olmuş askerlerin ruh hallerinin yansıra onların savaş öncesi yaşamından da kesitler izleyeceğiz. Film aynı zamanda bu savaşların, ülkenin geleceği olan gençlerin hayatlarını nasıl değiştirdiğini hepimize bir kez daha gösterecek.

Bu benzersiz filmde aylardır savaştıkları 100 metrelik bir toprakta karşılıklı siperlerde, her gün can pahasına savaşan Türk ve Anzak askerlerinin ruh hallerini ve savaşın acımasız yüzünü göreceğiz.

Aksiyon sahneleri gerçekçi karakterleri, karakterlerin savaş içindeki duygusal devinimleri ve tarihte bir benzeri olmayan bu siper savasının en doğal hali bu filmde yer alacak.

Yeşim Sezgin senaryonun her bir sahnesi için titizlikle yürüttüğü çalışmalar için dönemin tüm dinamiklerini göz önünde bulundurduğunu söylüyor. “O dönemi, o gençleri atmosferi anlamak bu işin en önemli kısmı. Hem Türk hem Anzak askerlerinin gece sessizlikte iç seslerini dinlerken gündüz en cesur halleri ile savaşan askerlere dönüşmelerini yansıtmak en büyük isteğim. Neler düşündüler, aylarca o siperlerde neler yasadılar buna bir ayna tutmak istiyorum” diyor Sezgin.

Dersimiz Atatürk ve Çanakkale 1915 filmlerinin yapımcısı Serkan Balbal ise hem tecrübelerini hem de duygusal yanını filmin her noktasında ortaya koyuyor. O döneme ve o dönemin kahramanlarına olan hayranlığını sinematografik olarak yansıtmak için özel bir çalışma sergilemekte.

Haberin Devamı

Filmde Aksiyon sahneleri için özel savaş koreografileri zamanın savaş koşullarına göre hazırlanacak ve şaşırtıcı detaylar verilecek. 2019 yılının ilk çeyreğinde çekilecek ve son çeyreğinde de vizyonda olacak Çanakkale 1915 Siper filminde her bir karakter çok özel bir kast ile karşımıza çıkacak.