Gündem Çanakkale Boğazı çöple doldu

Çanakkale Boğazı çöple doldu

Paylaş
Çanakkale Boğazı çöple doldu

Çanakkale'de 3 gündür etkili olan kuvvetli lodos, etkisini azalttı. Fırtına nedeniyle kopan ağaç dalları, çöp ve atıklar sürüklenerek Çanakkale Boğazı'na doldu. Çamurlu su, boğazın bazı bölgelerinde denizin renginin değişmesine neden oldu

Çanakkale’de hafta sonunda etkili olan lodos fırtınası, etkisini yitirdi. Fırtınanın sürüklediği ağaçlar, çöp ve atıklar ise Çanakkale boğazına doldu. Çöpler, bazı bölgelerde denizin yüzeyini kapladı. Gece aralıklarla etkili olan yağmur, lodos fırtınasının taşıdığı toz bulutları nedeniyle çamur halde yağdı. Yüksek kesimlerden Sarıçay aracılığıyla Çanakkale boğazına boşalan çamurlu sular, bazı bölgelerde denizin renginin değişmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Kuvvetli lodos nedeniyle Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri aksayan feribot seferleri de fırtınanın etkisini yitirmesiyle normale döndü. Fırtına sebebiyle ara verilen Çanakkale-Kilitbahir seferleri ile Gelibolu-Lapseki hattındaki seferler, yeniden yapılmaya başlandı. Gökçeada ve Bozcaada’ya ise Cuma öğlen saatlerinden beri sefer yapılamıyor.

İHA