Gündem Çanakkale'de deprem

Çanakkale'de deprem

Paylaş
Çanakkale'de deprem

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 02:27'de meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk yaşanmadı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi verilerine göre, ilçede saat 02.27'de Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7.13 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Bu depremin hemen öncesinde de 4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanırken bölgedeki artçı sarsıntılar sürüyor.

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), depremin büyüklüğünü 4.8, derinliğini ise 6.9 kilometre olarak açıkladı. KRDAE depremin Ege Denizi'nde Bademli açıklarında meydana geldiğini bildirdi.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR


Bu depremin ardından saat 03.05’e kadar, en büyüğü 3.6, en küçüğü ise 1.6 arasında değişen, 10 artçı sarsıntı daha oldu.

DEPREMDE BAZI EVLER YIKILMIŞTI


Şubat ayında bölgede en büyüğü 5.5 olmak üzere çok sayıda deprem meydana gelmiş, başta Yukarıköy olmak üzere bazı köylerde evler yıkılmıştı. Beşik gibi sallanan bölgede, vatandaşlar için konteynır kent kurulmuştu.

EGE 22 GÜNDÜR SALLANIYOR

Çanakkale'de 6 Şubat'tan bu yana beşik gibi sallanıyor. Son olarak dün merkez üssü Ayvacık'ın Babakale Köyü'nde saat 01.52'de Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.


Deprem sırasında ve sonrasında ne yapılmalı: AKUT açıkladı