Sağlık Canan Karatay, bu kez 'bal' için uyardı!

Canan Karatay, bu kez 'bal' için uyardı!

Paylaş
Canan Karatay, bu kez 'bal' için uyardı!

İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Canan Karatay, katıldığı fuarda katılımcıları "Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız kesinlikle bal yemeyin" diye uyardı

TÜYAP Saadlı bir söyleşi yaptı. Doktor Canan Karatay, uzun ömürlü yaşamanın sırlarını anlattı.

BU YAĞ TÜRLERİNE DİKKAT!

Doktor Karatay, "Uzun ve sağlıklı yaşamak için, yağ çeşitlerine dikkat etmemiz gerekir. Doğada bulunan 2 türlü yağ çok tehlikelidir: Bu yağların ilki trigliserit adındaki yağlardır. Trigliserit yağlar arasında en tehlikeli olandır. Bir diğeri ise trans yağdır. Kanser de dahil olmak üzere bütün hastalıkların başı trans yağlardır. Vatandaşlar hasta olmamak için bu yağ türlerine dikkat etmelidir" şeklinde konuştu.

"EKMEK TÜKETİMİ AZALTILMALI"

Ekmek tüketimi hakkında bilgi veren Canan Karatay, "Un haline gelmiş ve işlenmiş bütün ekmekler vücuda şeker olarak girer. Kepek ekmeği ile normal buğday ekmeği arasında hiçbir fark yoktur. Ekmek tüketimi ülkemizde oldukça fazla. Hastalıkları tetikleyen bir unsurunda ekmek olduğunu söyleyebiliriz. Ekmek tüketiminin en aza indirilmesi için vatandaşlar çaba göstermelidir. Ekmek azalırsa Alzheimer hastalığına yakalanma riski de azalır. Mümkün olduğu kadar ekmek tüketilmemesi gerekir" dedi.

"SIVI ŞEKERDİR VÜCUDA ZARARI VARDIR"

Bal tüketimi konusunda da önemli açıklamalar yapan Karatay, "Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız kesinlikle bal yemeyin. Bal ve pekmez benim gözümde sıvı şekerdir ve vücuda zararı vardır. Sağlıklı olmak için, köy tereyağları ve soğuk sıkım zeytinyağları bolca tüketilmelidir. Vatandaşlar özellikle uzun ömürlü yaşamak için günde 30 adet zeytin tüketsinler" sözlerini kullandı.

İHA

Haberin Devamı