Canan Karatay'dan hurmalı dondurma tarifi

Canan Karatay'ın zayıflatan tarifleri arasında hurmalı dondurma tarifi de yer alıyor. İşte hurmalı dondurmanın tarifi...

06 Temmuz 2017, Perşembe 15:31
Canan Karatay'dan hurmalı dondurma tarifi
Yaz aylarında insanın canı hem serin hem de hafif bir şeyler yemek istiyor. Ama durum ne yiyeceğimiz konusuna gelince seçenekler arasında en sağlıklı ve az kalorili olanı bulmaz zor gelebilir. İşte tam da bu nedenden dolayı, Canan Karatay'ın şimdi açıklayacağımız dondurma tarifi, yaz aylarında imdadınıza yetişecektir. İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve hurmalı dondurma tarifi... 

Malzemeler:

-5 su bardağı süt
-5 tatlı kaşığı saf salep (katkısız)
-8-10 adet hurma

Hazırlanışı:

1. Hurmaları yıkayın, dondurma yapımına başlamadan 2-3 saat önce bir kasede üzerlerini öretecek miktarda ılık su ile ıslatın.

2. Mandıradan ya da marketten aldığınız çiftlik sütünü kaynatıp soğutun.

3. Salebi küçük bir kaseye koyun, soğuttuğunuz sütten bir miktar üzerine döküp, tahta bir kaşıkla karıştırarak salebi pütürsüz bir kıvama getirin ve karıştırarak tenceredeki süte katın. Ocağı orta ısıda açıp, devamlı karıştırarak pişirin (süt katı bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar).

4. Süt iyice katılaşınca tencereyi ateşten alın ve 5-10 dakika kadar sürekli karıştırın.

5. Suda yumuşamış hurmaları çekirdeklerinden ayırıp küçük küp şeklinde doğrayın. Her kâseye iki adet hurma düşecek şekilde, hurmaları kâselerin içine koyun. Üzerine hazırladığınız dondurmayı dökün, soğutun, buzdolabında dinlendirin, servis etmeden 3-4 saat önce buzluğa koyup dondurun ve servis edin.