Sağlık Canan Karatay zeytinyağını tek seferde içti

Canan Karatay zeytinyağını tek seferde içti

Paylaş
Canan Karatay zeytinyağını tek seferde içti

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Bursa’da katıldığı zeytin festivalinde bardakla zeytinyağı içti. Bu durumu görenler ise Prof. Dr. Karatay’ı şaşkınlıkla izledi

Gemlik Belediyesi’nin Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleriyle birlikte, bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Zeytin Festivali’nin konuğu olan Prof. Dr. Karatay, dünyanın en sağlıklı meyve suyunun zeytinyağı olduğunu söyledi.

PEÇETEYİ KABUL ETMEDİ


Prof. Dr. Canan Karatay yeni sıkılan zeytinyağını bardağa doldurarak içmeyi de ihmal etmedi. Uzatılan peçeteyi kabul etmeyen Prof.Dr. Karatay, kendisine peçete uzatanları kibarca redderken, "Zeytinyağı başlı başına şifadır, elimi silmek ya da yıkamak yerine elime yüzüme sürerim cildime de iyi gelir" dedi.


'GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ'


Zeytinyağını içtikten sonra beraberindekilere, "İçmiş olduğum bu zeytinyağı boğazımı yaktı. En doğal yağ boğazı yakar zaten. Boğazım yanıyor diye bu kötü demeyin sakın. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz" diye konuştu.

'BUNA İZİN VERMEYİN'


Prof. Dr. Karatay, zeytin ve zeytinyağı üreticilerine; "Zeytin ağaçlarını kestirmeyin. Her ne sebeple olursa olsun buna izin vermeyin. Zeytin bizim hepimizin geleceği ve sağlığıdır. Gerekirse Meclis'e yürüyün ve zeytin ağaçlarının kesilmesini engelleyin" dedi.

Haberin Devamı