Spor Canaydın'a Beşiktaş vefası

Canaydın'a Beşiktaş vefası

Paylaş
Canaydın'a Beşiktaş vefası

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın, Galatasaray'ın eski Başkanı rahmetli Özhan Canaydın'a sağ iken dikeceğine dair söz verdiği heykel bitme aşamasına geldi

2008 yılında yenilen bir yemek sırasında, Özhan Canaydın’a özellikle Fair-Play alanında yapmış olduğu davranışlarından ötürü heykelini dikme sözünü veren Ünal’ın bu sözü nihayet gerçekleşiyor.

Mimar Sinan Üniversitesi’nde bitme aşamasına gelen heykeli, Önder Büyükerman yapıyor. Beşiktaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Ünal, “Böyle bir insanın heykelini yapmaya söz verdiğim anda nasıl duygular yaşıyorsam bugün de böylesine mutluyum. Keşke Başkan sağ olsaydı da açılışını yapacağımız o muhteşem günde yanımızda olsaydı” dedi.

Bir Sergen Yalçın hastası olan heykeltıraş Önder Büyükerman ise, “Heykel bire bir boyutlarda yapılıyor. Galatasaray ve Türk sporunun başında tarihe geçen bir insanın bu yapıtını bitirmek beni çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Canaydın’ın oğlu Murat ise, “Babamın izinden yürüyeceğim. Kimbilir belki ben de günün birinde Murat Abi olurum” diyerek anlamlı bir mesaj verdi.

Özhan Canaydın’ın gelini Yasemin Canaydın da kayınpederinin heykeline doya doya baktığını ifade edip, “Böyle bir ailenin içinde yaşadığım, böyle bir insanı tanıdığım için hislerimi tarif edemiyorum” diyerek Canaydın’a olan bağlılığını ortaya koydu.

Heykelin bir ay sonra, Canaydın’ın Maçka’daki evinin önüne dikilip açılması bekleniyor.

Faik GÜRSES

Haberin Devamı