Erdoğan Arıpınar Canaydın=Fair Play
HABERİ PAYLAŞ

Canaydın=Fair Play

Eski bir anı; yıl 2002 kasım ayının 6’sında Kadıköy’de bir lig maçı seyrediyoruz. Galatasaray’ın Başkanı Özhan Canaydın ile Fenerbahçe’nin Başkanı Aziz Yıldırım yan yana Fenerbahçe- Galatasaray maçını izliyorlar. Maç tahminlerin dışı bir skorla sonuçlandı. 6-0 Fenerbahçe galip! Canaydın galip takımı alkışlıyor ve Aziz Yıldırım’ı kutluyordu. Benim güzel ülkemde pek sık rastlanmayan bir olaydı bu.

Türkiye’de Fair Play için çalışan ekibin başındaydım. Derhal bir bülten hazırladık. Canaydın’ı o yıl Fair Play Ödülü’ne aday göstereceğimizi açıkladık. Bu unutulmaz, efendice, centilmence hareketin değerlendirilmesi, örnek gösterilmesi ve tarihe geçmesi şarttı. Amma, sporu yalnız skor olarak gören bazı taraftarlar Canaydın’ı bir yıl boyu eleştirdiler. Canaydın yıl sonu Türkiye Fair Play Ödülü’nü törenle alkışlarla aldı. O sezon yapılacak olan CIFP’ın (Uluslararası Fair Play Konseyi) verdiği ödüle de onu aday gösterdik.

Haberin Devamı

Budapeşte’deki toplantıda ise Dünya Fair Play Kutlama Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü İstanbul’da yaptığımız CIFP konsey toplantısında aldı. Çok yakın dosttuk. Programı çok dolu olduğu zaman bile bizi kırmaz benim organize ettiğim “11 Altın Adam” toplantılarını onurlandırırdı. Bir gün Fair Play Ödülü ile ilgili olarak şaka ile karışık bana “Bak başıma iş açtınız” demiş, bazı taraftarların eleştirisinden üzüldüğünü dile getirmişti.

Özhan Canaydın artık aramızda yok. O, Ali Sami Yen, İsmet Uluğ, Baba Hakkı gibi başkanların belki de son örneği idi. O artık yok. Amma, öyle bir uğurlandı ki her faniye nasip olmaz. Canaydın’ın adı her geçtiğinde ilk hatırladığımız Fair Play olacaktır. Ulu Tanrı, onun hayatta iken insanlardan esirgemediği sevgiyi ve rahmeti ondan da esirgemesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder