Gündem 'Cani anne' çıkıyor!

'Cani anne' çıkıyor!

Paylaş
'Cani anne' çıkıyor!

Kendisini aldattığından şüphelendiği kocasını cezalandırmak için 3 aylık oğlunu uyurken boğarak öldürmüş, kızını da yaralamıştı

İzmir'de, kendisini aldattığından şüphelendiği kocasını cezalandırmak için cinnet getirip üç aylık oğlu Mete Kaya'yı uyurken boğarak öldüren, 4 yaşındaki kızı S.'yi ise bıçakla yaralayan ve hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan S.K., cezai ehliyetinin olmadığına karar verilmesinin ardından, cezaevinden hastaneye nakledildi. S.K.'nin, 3 ay ile 6 ay arasında tedavi gördükten sonra serbest bırakılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Yamanlar'da Mayıs ayında meydana gelen olayda, inşaatlarda işçi olarak çalışan Arslan Kaya, saat 06.30 sıralarında uyurken, 4 yaşındaki kızı S.'nin haykırışlarıyla yatağından fırladı. Sesin geldiği kömürlüğe giden baba Arslan Kaya, kızını kanlar içinde, 5 yıllık eşi S.K.'yi de şok geçirirken buldu. Ne olduğunu anlamaya çalışan baba Kaya, eşini, kendisine gelmesi için tokatladı, kızının da göğsündeki çiziklerine ilk müdahaleyi yaptı. Panik halinde tekrar evine dönen Arslan Kaya, eşini bulamazken, bu kez de, 3 aylık oğlu Mete'nin cansız yattığını farketti.

BAŞINDAKİ TÜLBENTLE BOĞMUŞ

Arslan Kaya'nın olayı bildirmesiyle harekete geçen polis, 22 yaşındaki S.K.'yı, sokak aralarında yürürken yakaladı. Evde inceleme yapan ekipler, talihsiz Mete'nin, uyurken annesi tarafından ilk olarak tülbentle boynunun sıkıldığını ardından da ağzının battaniyeyle kapatılıp boğularak öldürüldüğünü belirledi. Evde ayrıca S.K.'nin, “Ben delirdim, ben yaptım. Kimse sorumlu değildir” yazdığı not bulundu.

Haberin Devamı

Eşinin kendisini aldattığı gerekçesiyle olayı gerçekleştirdiği belirlenen S.K., o zaman sevkedildiği mahkemede verdiği ifadede, “Oğluma hamileyken eşimin beni aldattığından şüpheleniyordum. O doğduktan sonra bu şüphelerim gittikçe arttı. İçimi kemiren bu şüpheyle kendimden geçtim. Oğlumun yüzüne tülbent örttükten sonra battaniyeyle boğarak öldürdüm. Daha sonra kızımı da uyandırıp kömürlüğe götürdüm. Orada elimdeki bıçakla iki kez kızıma vurdum. Ama bıçak kızıma saplanmadı. Amacım, onu da öldürdükten sonra kendi canıma kıymaktı” dedi. İfadesinin ardından tutuklandı.

İKİ KEZ RAPOR GELDİ

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bebeğini öldürüp kızını da yaraladığı gerekçesiyle S.K. hakkında, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmalar sırasında aynı ifadelerini yineleyen S.K., avukatı Serkan Özberksoy'un da isteği üzerine, cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi. Hastanedeki tetkiklerin ardından hazırlanan raporda, S.K.'nin cezai ehliyetinin olmadığı kararına varıldı.

Haberin Devamı

Aynı yönde raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan da gelmesi üzerine mahkama heyeti, S.K.'yı tam teşekküllü ve güvenlikli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi olmasına karar verdi.

S.K.'nin 3 ile 6 ay arasında bu hastanede tedavi gördükten sonra durumundaki düzelme göz önünde bulundurularak serbest bırakılacağı öğrenildi. 6 ay sonra, öldürmeye çalıştığı kızı S. ile eşi Arslan Kaya'nın yanına dönebilecek olan S.K.'nin, cezaevinden, kararda belirtilen özellikteki bir hastaneye nakledildiği bildirildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)