Siyaset 'Canı isteyen seçim ilan edemez'
Paylaş
'Canı isteyen seçim ilan edemez'

Başbakan Erdoğan, partisinin 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Ankara'da, partisinin “Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda konuşuyor. Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte satırbaşları:

CANI İSTEYEN SEÇİM İLAN EDEMEZ

Haberin Devamı

- Sürekli erken seçimlerin yaşandığı o günler artık geriden kalmıştır. Bugün içeriden ve dışarıdan Türkiye’ye bakanlar burayı bir istikrar ülkesi olarak, planı programı belli bir ülke olarak görmeye başlamışlardır.

- Bu ülkede artık akşamdan sabaha politika değişmiyor, canı isteyenin seçim ilan ettiği, ülkenin her türlü dengesinin askıya alındığını dönemler artık tedavülden kalkmıştır.

MUHALAEFET HIZ KESMEYE ÇALIŞIYOR

- Zaman zaman zorlu süreçlerden geçiyoruz. Ama hiçbir zaman hedeflerimizi yitirmiyoruz. Asli gündemimizi unutmuyoruz. Yaklaşık 1.5 yıl sonra 2011 yılının ortalarında Türkiye bir kez daha seçimini yapacak. Daha 1.5 yıl olmasına rağmen, seçimin sıkça telaffuz ediliyor olmasını, sürekli gündeme getirilmeye çalışılmasını, son derece faydasız görüyorum.

Haberin Devamı

- Ancak belli çevrelerin hükümeti yavaşlatmak gibi bir gayretin içinde olduğunu da çok net görüyoruz. Yasama faaliyetlerine yönelik her türlü engellemeyi yapan muhalefet, bu tür tartışmaların içine çekerek hükümetin hızını kesmeye çalışıyor.

SİYASETE KALİTEYİ GETİRDİK

- Biz bugüne kadar bu oyunu bozduk, bundan sonra da hep birlikte bozacağız. Ak Parti iktidarıyla Türkiye’de siyaset geriye dönülemez şekilde kaliteye kavuşmuştur.

- Türkiye Ak Parti iktidarıyla birlikte bir istikrarsızlık ülkesi olmaktan kurtulmuştur. Türkiye bizimle birlikte hedefi vizyonu belli bir ülke haline gelmiştir.

HOCAMIZI KAYBETTİK

- Söz konusu olan candır. Canın bedeli yoktur. Can kaybının telafisi yoktur. Onun için sadece madencilik sektöründe değil, maden ocaklarımızda değil, emeğin olduğu her yerde iş güvenliği ve sağlığa azami ilgi gösterilmesini, buradan herkese hatırlatmak istiyorum.

- Yine önceki gün çok değerli bir bilim adamını, hayatını çocuklara gençlere eğitime adamış olan İhsan Doğramacı hocamızı kaybettik ona da Allah’tan rahmet diliyorum.

TEKEL İŞÇİLERİNE SON UYARI

- Bu arada TEKEL işçilerinden Hamdullah Uysal’ı da elim bir trafik kazasında kaybettik. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum.

- TEKEL işçilerini ilgilendiren hatırlatmayı yapmak istiyorum. 4C için sözleşme imzalama süresi önümüzdeki Salı akşamı itibari ile doluyor. Şu ana kadar 3000’i aşkın işçi bu sözleşmeyi imzaladılar.

(Hürriyet)

Haberin Devamı