Gündem Caninin torbası Saadet'i bitirdi

Caninin torbası Saadet'i bitirdi

Paylaş
Caninin torbası Saadet'i bitirdi

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dün hakim karşısına çıkan Yalçın Algan “Saadet'i yanımdan ayırmadığım ve içinde satır, balta ve bıçak bulunan torbamla takip ettim. Onu torbadaki bıçakla öldürdüm” dedi

Anaokulu öğretmeni Saadet Ulus (24), İstanbul’da görev yaparken kendisine aşık olduğunu söyleyip sürekli rahatsız eden muhasebeci Yalçın Algan’ı (42) savcılığa şikayet etmiş ama sonuç alamamıştı.

Haberin Devamı

Saadet Ulus, Yalçın Algan’dan kurtulmak için tayinini isteyip Ardahan Göle’ye gitmişti. Yalçın Algan, Saadet Ulus’un peşini bırakmamış ve 12 Mart’ta Göle’de 23 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. ‘

KONUŞALIM AŞKIM’

2004’te Eskişehir’de bir kadını bıçakladığı için aranan ve bu yüzden kardeşinin kimliğiyle dolaşan Yalçın Algan’ın Göle’ye 1 ay önce gelip otelde kaldığı ve her gün Saadet Ulus’u takip ettiği ortaya çıkmıştı. Tutuklanan Yalçın Algan, ‘tasarlayarak, canavarca hisle cinayet işlemek’ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dün Ardahan’da yargılanmaya başlandı.

Yalçın Algan tüyler ürperten şu ifadeyi verdi: “Saadet’in TC kimlik numarasını bildiğim için nereye tayin edildiğini öğrendim. İstanbul’dan trenle Kars’a gittim. Saadet’in babası ve erkek arkadaşından korktuğum için torba içinde balta taşıyordum. Kars’tan bir bıçak ile satır da alıp Göle’ye gittim. Olay sabahı Saadet’in oturduğu apartmanın merdiven altında saklandım. Ayak sesinden Saadet’in geldiğini anladım. Üzerinde benim hediyem olan kırmızı mont vardı. ‘Sen bana kıydın ama ben sana kıyamam. Biraz konuşalım aşkım’ dedim. O ise hakaret ve küfür etti. Ben de yanımdan ayırmadığım torbadan çıkardığım bıçakla ona vurdum. Sonrasını hatırlamıyorum. Sevdiğim kadını öldürdüm, pişmanım.”

Haberin Devamı

SATIRA ADINI YAZMIŞ

Duruşmada Saadet öğretmenin komşusu olan doktor, “İmdat çığlıkları üzerine dışarı çıktım. Kanlar içindeki Saadet ‘Ben bittim’ dedi” diye konuştu. Yalçın Algan’ın kaldığı otel odasında kadın öğretmen cinayetlerine ilişkin gazete küpürleri bulunduğu, satırın üzerinde ise ‘Saadetim’ yazısı olduğu öne sürüldü. Yalçın Algan’ın boşandığı eşinden olan 3 yaşındaki kızının kaybolduğu öğrenildi.

Deniz BAŞLI/DHA