Gündem Çankaya Belediyesi'nden altyapı desteği

Çankaya Belediyesi'nden altyapı desteği

Paylaş
Çankaya Belediyesi'nden altyapı desteği

Çankaya Belediye Meclisi, Tekel işçilerinin eylem yaptığı bölgede ortaya çıkan ısınma, barınma, beslenme, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışma başlattı

EYLEM ALANINDA SORUN KALMAYACAK

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak karar almak için olağanüstü toplanan belediye meclisine başkanlık eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, özellikle kadın işçilerin tuvalet konusunda kendisinden yardım istediğini söyledi.

BANYO İMKÂNI DA SAĞLANACAK

İşçilerin banyo yapma konusunda da sıkıntı içerisinde olduklarını belirten Bülent Tanık, bu tür insani taleplerin karşılanmasının siyasi olarak değerlendirilemeyeceğini kaydetti. CHP’li üyeler, yapılmak istenenin sosyal yardım olduğunu, işçiler arasında her görüşe mensup kişiler bulunduğunu dile getirirken, MHP’li üyeler de bölgede belediyeyi ilgilendiren sorunlar bulunduğunu söyledi.

AKP’Lİ ÜYELER ‘RET’ OYU KULLANDI

AKP’li üyelerse bu yönde verilecek bir kararın belediye meclisinin görev alanını aşacağını ifade ederek, karar nedeniyle ‘belediye meclis üyeliklerinin düşebileceğini’ savundu. Bülent Tanık, eleştiriler üzerine bugüne kadar işçilere yardım için belediyenin kasasından para çıkmadığını söyledi. CHP ve MHP’li üyelerin ‘kabul’, AK Parti’li üyelerin ‘ret’ oyu kullandığı oylamada öneri kabul edildi.

Haberin Devamı