Gündem Çankırı'da rüzgar minare yıktı

Çankırı'da rüzgar minare yıktı

Paylaş
Çankırı'da rüzgar minare yıktı

Çivi köyünde ikindi ezanı okunurken minare şiddetli rüzgar nedeniyle minare yerle bir oldu

Çankırı'da şiddetli rüzgar nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı. Merkeze bağlı Çivi Köyü'nde ikindi vakti ezanın okunduğu sırada minarenin caminin üzerine yıkıldığını belirten köy bekçisi Mustafa Susam, “Namaz için toplu olarak camiye geliyorduk. Bir anda şiddetli fırtına çıktı. Cami avlusunun kapısını açtığımız sırada minare caminin üzerine devrildi” dedi.

Haberin Devamı

Minarenin devrilirken önce 4 kubbeye zarar verdiğini anlatan bekçi Mustafa Susam, molozların da caminin giriş kapısı ve bahçesine dağıldığını söyledi. Minarenin devrildiği sırada camide köy imamı ve 1 kişinin bulunduğunu belirten Mustafa Susam, şöyle dedi:

'YÜKSEK MİNARE GEREKSİZ'

“Biz camiye girmeden birkaç saniye önce minarenin devrilmesi büyük faciayı önledi. Ezanın okunduğu sırada camide imam ile 1 kişi daha vardı. Minarenin devrilmesi ardından 2'si de kapanan cami kapısındaki molozların arasından dışarı çıktı.”

Beraberinde İl Genel Meclisi üyesi Visali Kara ile birlikte Çivi Köyü'ne giderek camide incelemelerde bulunan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, ‘geçmiş olsun' dileklerini iletti. Yüksek minare yapmanın gereksiz olduğunu ifade eden Uzun, “Kontrolsüz biçimde minareler yapılıyor. Bu konuda dikkatli olup, bu işi ehil kişilere yaptırmalısınız. Ayrıca, minareler yapılırken caminin mimari yapısı da göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Vali Uzun, gerekli önlemleri alıp, üzerimize düşenleri yapacaklarını bildirirken, “Köy halkı olarak gerekli tedbirler alınana kadar camiye girmeyin. İbadetinizi köyün diğer camiinde yapın” diye konuştu.

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)