Gündem Çankırı'nın köyünde büyük yangın

Çankırı'nın köyünde büyük yangın

Paylaş
Çankırı'nın köyünde büyük yangın

Çankırı'nın köyünde büyük yangın

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine Dağ Ovacık Köyü'nde bugün saat 05.30 sıralarında başlayan yangın bir türlü kontrol altına alınamazken, alevlerin 15 eve sıçradığı bildirildi.

Haberin Devamı

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve çevredeki ilçe belediyelerine ait itfaiye araçları ile iş makinelerinin yangın bölgesine hareket ederek yangın söndürme çalışmalarına başladı. Can kaybı olmadığı bildirilen yangında köydeki evlerin birbirine bitişik olması nedeniyle kısa sürede genişlediği söndürme çalışmalarının çok zor koşullarda sürdüğü belirtildi.

Yapaklı Belediye Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, ilk bilgilere göre yangının elektrik kontağından çıktığını bildirirken şöyle dedi;
“Burası Çorum sınırında bir orman köyü. Şu ana kadar 15 civarında ev yandı. Çankırı, Yapraklı ve Bayat ilçelerine ait itfaiye araçlarının yanında Orman Müdürlüğü'ne ait yangın araçları ve Özel İdareye ait iş makineleri çalışıyor. Çok şükür can kaybı yok. Ancak evler tamamen ahşap olduğundan yangını söndürmek kolay olmuyor. Ekiplerimiz canla başla çalışıyor.”

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)

Haberin Devamı