Gündem Bakan Albayrak: 'Büyük ihtimal Trakya bölgesi olacak'

Bakan Albayrak: 'Büyük ihtimal Trakya bölgesi olacak'

Paylaş
Bakan Albayrak: 'Büyük ihtimal Trakya bölgesi olacak'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CNN TÜRK'te seçim süreciyle ilgili merak edilenleri anlattı. Bakan Albayrak, '2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye girecek. ikincinin yeri aşağı yukarı belli. Büyük ihtimal Trakya Bölgesi olacak.' dedi

TANAP projesiyle ilgili olarak, projenin çok büyük bir strateji ile yürütüldüğünü belirten Bakan Albayrak, "Dünya sahnesinde adını duyuran bir proje oldu" dedi. Siyasetteki 'bor' polemiğine değinen Bakan Albayrak, "Ciddiye alınmayacak bir muhalefet var. Türkiye çok büyük adımlar atacak." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Dün TANAP töreninde tarihi bir lansmanla ifade etsek de söylenin de ötesinde tarihi bir projeyle karşı karşıya olduğumuzu milletimizin bilmesi gerekiyor. Enerji konusunda çok önemli bir coğrafyada bulunuyoruz ve çok önemli adımlar atıyoruz. TANAP cumhuriyet tarihinin bence en önemli projelerinden biri.

"ÇOK SES GETİRECEK PROJELER AÇIKLAYACAĞIZ"

Birileri bunu siyasi pazarlık olarak görüyorsa bunu da ayrıca düşünmek lazım. Karadeniz'e de inşallah ikinci sondaj gemimizi göndereceğiz. 55 milyar dolar bu alanda ithalata kaynak ayırdık. Özellikle bölge coğrafyasında işbirliği yapacağımız görüşmeler yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda çok ses getirecek projeler açıklayacağız.

"81 İLİN TAMAMINA DOĞAL GAZ GETİRMİŞ OLACAĞIZ"

Diğer ülkelerden aldığımız gazlarda da fiyatları aşağıya çekeceğiz, halkımıza daha ucuz bir hizmet vereceğiz. 2018 yılı itibariyle 81 ilin tamamına doğal gaz getirmiş olacağız. Hatta önümüzdeki süreçte ilçe sayısını 100'e taşıyacağız. Alt yapımızı daha da arttıracağız. Doğal gaz gitmeyen ilimiz kalmayacak.

Haberin Devamı

"TÜM BİLİMSEL DATALARI TOPLADIK"

Enerji konusu hakikatten çok önemli, halka anlatılması da çok önemli. Türkiye'nin enerji fiyatları konusunda çok önemli adımlar atıyoruz. Tüm bili

Operasyonel güç olarak Türkiye askeri sahada. Bu planları kararları adım adım uygulama cesareti sahada. Kandil, Sincar vs biz bunlara izin vermeyeceğiz. Nereye giderlerse gitsinler. Bundan sonra Mehmetçiğimiz için dua edeceğiz. Hiç şehit vermeden bu terör belasını gömeceğiz.