Gündem Canlı bombanın Kandil'deki fotoğrafı

Canlı bombanın Kandil'deki fotoğrafı

Paylaş
Canlı bombanın Kandil'deki fotoğrafı

Taksim'de 32 kişinin yaralanmasına yol açan canlı bombanın Kandil'deki fotoğrafları ortaya çıktı

Taksim Meydanı'nda pazar günü meydana gelen ve 15'i polis 32 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba Vedat Acar'ın Kandil'de eğitim aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Behçet hastası olan Acar'ın 2006 yılında Kandil Dağı'nda çektirdiği bir fotoğraf evde yapılan aramada ele geçirildi.

Taksim'de 17'si polis 32 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı düzenleyen canlı bomba Vedat Uçar'ın ailesinin oturduğu Bağcılar'daki evde hareketlilik yaşandı.

Ailenin oturduğu evin penceresinden Vedat Uçar'ın kardeşi olduğu öne sürülen bir kişi, dışarıya baktı. Daha sonra da perdeyi kapatarak pencereden uzaklaştı. Evren mahallesi Akşemsettin Sokak'taki Çapa Sitesinde oturan Uçar ailesinin komşuları, kameralara konuşmaktan çekindi. Uçar ailesinin oturduğu B - 1 Blok sakinleri soruları yanıtlamaktan kaçındı.

BAKKAL: KARDEŞLERİ SİGARA ALIRDI

Sitenin bakkalı Dursun Coşkun, Vedat Uçar'ı görmediğini ancak kardeşlerini gördüğünü belirtti. Coşkun, " Öbür kardeşlerini biliyordum, görüyordum burada işe giderken. Onlar inşaat işiyle uğraşıyorlar. Birkaçı da restoranda mı nerede çalışıyorlar. Babaları bir ay kadar oldu. Buralardaydı ama, niye geldi bilmiyorum. Çıktı mı izinli mi geldi onu bilmiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Coşkun, Uçar ailesinin kendi bakkalından alışveriş yaptığını söyleyerek, " Çocuklar arada bir sigara alırlardı filan " diye konuştu. Taksim'deki bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin Vedat Uçar olduğunu dün akşam duyduğunu söyleyen Coşkun, " Bu çevrenin insanıdır. İster istemez insanı etkiliyor mesela. Etkilemez olur mu ? " dedi. Yaşanan olaydan sonra iki gündür Uçar ailesinin kendisinden alışveriş yapmadığını söyleyen Coşkun, ailenin 7 - 8 yıldan beri sitede oturduğunu söyledi.

"BURADA MI OTURUYORMUŞ ? "

Bakkal Dursun Coşkun ile röportaj sırasından alışveriş için içeri giren bir müşteri ise, canlı bombanın kendi sitesinde oturduğunu duyunca şaşkınlığını gizleyemedi. Müşteri, " Burada mı oturuyormuş ? Şaşırdım " diye konuştu. Aldığı cevaba inanmayan müşteri bakkala bir kez daha "Burada mı oturuyormuş ? " diye sordu.

Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA