Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığa gitmelerini istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığa gitmelerini istiyorum

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığa gitmelerini istiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Seçimde ben bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesini istiyorum' dedi

Dün il olarak Gaziantep ile bu işi noktaladık. Yine toplu bir ortak yayına girdik. Bugün de İstanbul'un 7 ilçesini dolaştım. 7 ilçeyi dolaştıktan sonra sizlerle birlikte ortak yayındayız.

Haberin Devamı

Özellikle tabii bu konu hakikaten çok çok önemli. Bu ziyaretlerin veyahut da bu gezinin, memlekete gitmenin kazası olabilir ama bu seçimin kazası olmaz. Ben vatandaşlarıma partili partisiz fark etmez demokratik haklarını kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum. Şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bir seçimde ben bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesini istiyorum.

Yurt dışı oyları 2 milyonu aşmış durumda.

'BİZ HER ECZANEDEN İLAÇ VERİYORUZ'

Yine bizim dönemlerimizde, 10 öğrenciden 1'i üniversiteye gidebiliyordu. Biz geldik artık bu durum 10'da 10. Sağlıkta tabi çekilen çileler belli. Okmeydanı SSK'ya giderdim, tabi orada ne çileler çektiğimi bir ben bir Allah biliyor. Doktor ilaç yazıyor size, tamamını alamıyorsunuz. Zaten her eczanede ilaç yok, hastanenin eczanesinden ilaç alabiliyorsunuz. Şimdi biz her eczaneden ilaç veriyoruz. İsteyen istediği hastaneye gidiyor. Bay Kemal SSK'nın başındayken durum içler acısıydı.

Haberin Devamı

'BİZE GURUR VERİYOR'

Bir başka önemli husus, biz Türkiye'de ulaşım altyapısında devrim yaptık. Mesela Marmaray beni duygulandırıyor. Şu ana kadar 268 milyon kişi Marmaray'dan geçti. Avrasya Tüneli'ni yaptık, oradan geçen araç sayısı 23 milyon. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 69 milyon araç geçti. Bay Muharrem sen bunları yıkacağına, bir takdir et. Fiyatı sana yüksek geliyorsa, Rahmetli Özal'ın yaptığı köprüden geç. Gerek Yavuz Sultan Selim, gerek Marmaray, Gerek Avrasya Tüneli, bizim İstanbul'un trafik sorununu rahatlattı. Bu da bize gurur veriyor.

THY DÜNYANIN 1 NUMARASI

Üniversite, öğrenciler 45 lira burs alıyordu. Biz bunu 470 liraya getirdik. Master 970 lira alıyor. Doktora öğrencileri asgari ücret alıyor.

Havalimanı meselesi. Dünya artık çok ciddi bir rekabetin içerisinde Batı'da öyle hava yolu firmaları var ki THY’yi özellikle izliyorlar. Destinasyon olarak THY dünyanın bir numarası. Bunu şu anda batı firmaları yakalayamıyor. Filomuz da 400’e yaklaşıyor. Geniş gövdelerde de THY çalışmalarını yapıyor. Yeni havalimanında 6 pist olacak. Burada toplam proje alanı 76 buçuk milyon metrekare. Bizim Atatürk Havalimanımız ise 12 milyon metrekareydi. İlk etapta yılda 90 milyon yolcu taşıyacak burası. Ama 2023’te yolcu potansiyeli 150 milyona çıkıyor. Şimdi bu onları rahatsız etmez mi?

Haberin Devamı

Bir de şu var. Bizim yeni aldığımız geniş gövdeli uçaklar, dünyanın diğer ucuna gidiyor. 16 saat 18 saat uçabiliyor. Bu tabii birilerini rahatsız ediyor.

MENBİÇ OPERASYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Menbiç'te yol haritası belirlendi. Bu 90 günlük bir yol haritası. Bu yol haritasıyla da PYD, YPG orayı tamamen boşaltacaklar ve oraya da, oranın yüzde 90-95'i Araptır, sakinleri gelip yerleşecekler." açıklamasında bulundu.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz'la ilgili konuşan Erdoğan, "CHP bir defa bu darbe girişiminin adeta içindedir." dedi.

Erdoğan, bugün Batmaz'la ilgili bazı belgelerin ortaya çıktığını belirterek, "Onlar hemen meydana dökülecek. Ben bugün bunu söylemiş olayım. Bu Kemal Batmaz'la ilgili belgeyle birlikte de bunlar ciddi manada köşeye sıkışmış olacaklar." diye konuştu.