Uğur Alkapar Canlı müziğin 5 yeni adresi
HABERİ PAYLAŞ

Canlı müziğin 5 yeni adresi

Haberin Devamı

İstanbul gece hayatının müdavimleri canlı müziği çok sever. O nedenle hep yeni yerler, yeni sahneler açılır. İşte bu sezonun en yeni müzikli barları ve lokantaları.

1-AH MAZİ BY MY CABARET (ETİLER)

Ah Mazi’de işletmeci Ergün Yıldız, Neslihan Yargıcı ve Sarp Yaman ile bir araya geldi. Fasılla başlayıp Emrah Karakaş’ın programıyla devam eden şov Seyhan Arman’ın sivri dilli ‘drag queen’i Matmazel Coco ile bölünüyor! Coco şarkılara karışıyor, masalara oturup muhabbet ediyor. Emrah Karakaş o güzel sesiyle harika şarkılar söylüyor. Fasıl ve alaturka eğlence sevenler kaçırmasın. Fiks menü veren Ah Mazi’de mezeler özenli. Servis hızlı ve başarılı.

2-ZANZİBAR (ZORLU)

Zincirlikuyu’daki Zorlu Center’da açılan Zanzibar canlı müzik geceleri ile dikkat çekiyor. Çarşamba akşamları orkestrası ile sahne alan Kürşat Başar’ın müzik yelpazesi çok geniş. Caz ve Latin müziğin klasiklerinden Türk popun unutulmazlarına; Kürşat Başar’ın kendi bestelerinden, Türk Halk Müziği’nin farklı yorumlarına kadar çok ilginç şeyler dinleyebilirsiniz. Program o kadar beğenildi ki artık cumartesi akşamları da var. Zanzibar’ın her damak tadına uygun farklı seçeneklerin yer aldığı menüsü de tatmin edici.

3-FİYORT (TRUMP CADDE)

Mecidiyeköy’deki Trump Alışveriş Merkezi’nin terasındaki Trump Cadde lokanta ve barlarıyla bölgenin cazibe merkezi. Fiyort ise canlı müzik ile çarşamba, cuma ve cumartesi gecelerine yeni bir soluk getirdi. Açılalı henüz fazla olmamasına rağmen bugüne kadar Demet Akalın’dan Hande Yener’e kadar birçok popçu burada konser verdi. Sırada Yıldız Tilbe, Mehmet Erdem, Serdar Ortaç, Murat Dalkılıç gibi isimler var. Ağırlıklı olarak gençlerin tercih ettiği Fiyort’ta eller sürekli havada!

4-COSTA (KARAKÖY)

Karaköy’ün yenilerinden Costa çok katlı bir bar-restoran-kulüp. Her katta başka bir hava. Perşembe geceleri Selen Servi sahnede. İstanbul ve Bodrum gecelerinde hatırı sayılır bir hayran kitlesi bulunan bu hanımı dinlemek gerçekten çok keyifli. Tatlı da bir orkestrası var. Birlikte Fransız şansonları, nostaljik şarkılar diye başlayıp ‘eller havada hop hop’ diye bitiriyorsunuz. Dinleyicinin nabzını çok iyi tutuyorlar. Sahne hakimiyetine böyle bir karizma, hava da eklenince Costa da perşembe geceleri tadından yenmez bir hale geliyor.

5-HAZİNE (CİHANGİR)

Açıldığından beri dekoruyla, yemekleriyle çok konuşuldu. Ama ilginç olan bence Cihangir için çok yabancı olan ‘canlı müzik’ konseptiydi. Hazine’de her gece sahneye çıkan müzisyenler var. Boygar, Özay Bakır ve Yol Project’in konserler verdiği Hazine’de salı ‘sürpriz sanatçı gecesi’. O yemek dolu masalar bir anda kayboluyor. Dans etmeye hazır bir kitle ortaya çıkıyor. Ayrıca başka güzellikler de olmuyor değil. Örneğin birkaç gece önce Mert Fırat’ın sahneye fırlayıp şarkı söylemesi uzun süre unutulmayacak.

SEPYA'DA MUHABBET

Altan Gördüm, Etiler’de Sepya adında bir meyhane açtı. Adı gibi siyah-beyaz, kahverengi tonlar hakim. Yemek konusunda çok prensipliler. Sadece 12 meze var. Balık ve balıklı hiçbir şey yok. kafanız karışmadan ne gelirse yiyorsunuz. Zaten burada esas olan şey muhabbet. Şimdiden müdavimleri var. Masadan masaya sohbet şahane. Haftada 3-4 gün canlı müzik var. Şanslı gecenizdeyseniz Altan Gördüm’ü de sahnede yakalıyorsunuz. Şiir okuyor, şarkıların hikayelerini anlatıyor. Adeta şov yapıyor. Oyuncu çevresinin büyük ilgi gösterdiği meyhane magazinin de tam merkezinde!

BEYOĞLU'NA YENİ KULÜP:CLIQUE

Adnan-Indhira Taşpınar’ın terk ettiği Suriye Pasajı’ndaki Propaganda’nın yerine Coop açılmıştı. Ömrü uzun olmadı. Suriye Pasajı’ndaki bu yere efsane bir ekip el attı. Magma ve Switch gibi kulüplerden hatırlayacağınız Ateş Tezer, DJ U.F.U.K, Tangun ve Cure Shot burayı Clique adıyla tekrar açtı. Harika bir ses düzeni, müthiş DJ’ler. İstanbul’da iyi elektronik müzik dinlenecek yer çok az malum. Beyoğlu’ndan umudu kesenlerin arttığı bu dönemde çok önemli bir işe imza attılar

TOPAĞACI'NIN SON'U

Nişantaşı’nın kalbi önce Rumeli Caddesi’ndeydi. Oradan Abdi İpekçi’ye sonra Atiye Sokak’a ve Teşvikiye’ye kaymıştı. Şimdiki yükselen değer Topağacı. Ama biraz daha kayarsa Beşiktaş’tan denize düşecek! Topağacı’nın üst taraflarında neredeyse her giriş katı kafe ve lokanta oldu. En yenisi ise caddenin en sonunda. Adı da ‘Son’ olan şirin, şeker, küçük bir yer. Önündeki merdivenler alamet-i farikası. Güneşli havalarda tribün gibi oluyor. Kahvaltısı, atıştırmalıkları hiç fena değil. Müşterilerin de çoğu yan ve komşu apartmanlardan. Tam bir mahalle kahvesi!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder