Dünya Canlı yayında operasyon rezaleti

Canlı yayında operasyon rezaleti

Paylaş
Canlı yayında operasyon rezaleti

Canlı yayında operasyon rezaleti


POSTA İNTERNET

Filipinler'de işten çıkarılan ve işe geri alınmayı talep eden eski bir polis memuru, bir yolcu otobüsünde bulunan 25 Hong Konglu turisti rehin aldı.

Haberin Devamı

Filipin güvenlik güçleri, ülkenin başkenti başkenti Manila'daki bir parkta öylece duran otobüse yaklaşık 100 özel tim polisiyle operasyon düzenledi.

Tüm dünyada canlı yayınlanmasıyla nefes kesen, ama bir o kadar da 'Çok acemice yürütüldü' yorumlarına neden olan operasyonun sonunda, 55 yaşındaki silahlı eylemci Rolando Mendoza'nın öldürüldüğü belirtilirken, 4 rehinenin sürünerek kendilerini arka kapıdan atmayı başardığı görüldü.

ÖLÜ SAYISI TAM BİR MUAMMA...

Operasyonun son aşamasında, otobüsün içinde 15 rehine bulunduğu kaydediliyordu. Bu da, kurtulmayı başaranların haricindeki rehinelerin öldüğü şeklinde yorumlandı. Ancak bu konuda doğrulanmış bir bilgi henüz bulunmuyor.

Operasyonun sonucuna ilişkin şu iddialar ortaya atıldı:

CNN International'ın internet sitesindeki, haberde toplam 7 rehinenin kurtulmayı başardığı ifade edilirken, en az ikisinin de öldüğü belirtildi. Haberde, geri kalan 6 rehinenin ölü mü sağ mı olduğunun bilinmediği kaydedildi.

Haberin Devamı

AFP haber ajansı ise acil koduyla geçtiği haberde en az 4 turistin öldüğünü öne sürdü.

Yaklaşık 12 saat süren rehine eylemini bitirmek isteyen güvenlik güçlerinin yaklaşık 100 polisle başlattığı operasyon şöyle gelişti:

BALYOZ OLMADI, HALATA SARILDILAR

Otobüsün dört bir yanını çeviren silahlı özel timler, önce balyozlarla otobüsün arka camlarını kırarak içeri girmeye çalıştı. Bunda başarılı olamayınca, sağ ön kapıyı balyozlarla açmaya çalıştılar ama onda da muvaffak olamadılar.

Daha sonra da polisler kapıya bir halat bağlayıp, halatı hızlıca çekerek kapıyı yerinden sökmeyi planladı ama bu da sonuç vermedi.

İşte operasyondan görüntüler...

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2554","2554","201008","2554-4.jpg");


İÇERİDEN ATEŞ AÇILDI, POLİS KAÇTI

En sonunda polis arka kapıdan içeri girmeyi başardı ama içeriden ateş açılınca bu kez dışarı kaçmak zorunda kaldı.

İşte o anlar...

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2555","2555","201008","2555-1.jpg");



Filipinler televizyonundan da canlı olarak yayınlanan olayda, polis yetkilileri ile 55 yaşındaki Rolando Mendoza arasında görüşmeler yapıldı ancak sonuç alınamayınca operasyon başladı.


Haberin Devamı

Operasyon sürerken otobüsün kapısında bir ceset olduğu görüldü.

Polisin otobüsten içeri girme çabası sırasında içeriden otomatik silahla ateş edildi. O anlar kameralara böyle yansıdı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2556","2556","201008","2556-5.jpg");


İçeri tekrar girmeyi başaran polisin, rehineciyi öldürerek operasyonu bitirdiği kaydediliyor.

Otobüsteki yolcuların yaşlarının 4 ile 72 arasında değiştiği bildirildi. Otobüste 16 kişinin bulunduğu sanılıyor ancak bu tam olarak doğrulanmiş bir bilgi değil. Rolando Mendoza isimli eski polis, 3'ü çocuk 8 kişiyi serbest bırakmıştı.

En az 7 turistin hayatını kaybettiği fiyasko operasyon işte böyle son buldu.


Canlı yayında operasyon rezaleti