Dünya Canlı yayında "tamponlu" protesto

Canlı yayında "tamponlu" protesto

Paylaş
Canlı yayında "tamponlu" protesto

MSNBC'nin Pazar sabahı yaptığı yayında sunucu, kulaklarına tampon takarak protestoda bulundu

Amerika’da yayın yapan MSNBC kanalı, ilginç bir protestoya sahne oldu. Pazar sabahı yayın yapan sunucu Melisa Harris-Perry, kulağındaki küpeleri çıkartıp yerine kadınların kullandığı tamponlardan yapılmış küpeler taktı.

Geçtiğimiz hafta başkent Washington’daki Kongre binasında, Texas’taki kürtaj yasalarıyla ilgili bir oturum yapılmış, ellerinde tamponlarla salona girmek isteyen bazı protestocular güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaşmıştı. Güvenlik görevlileri, protestocuların bu tamponları konuşmacılara fırlatabileceğini söyleyerek tamponlara el koymuştu.

Sunucu Melisa Harris-Perry de, program sırasında kulağındaki küpeleri çıkarıp tamponları taktı. Ardından, neden böyle davrandığını şu sözlerle açıkladı: “Programın yapımcısı olan arkadaşım Lorena, bunları geçen hafta benim için özel olarak yaptı. Texas eyaletinin yasama organları, bazı kadınlar oturuma ellerinde tamponla katılmak ve üreme haklarını savunmak istediklerinde, bunu yapamayacaklarını söylemişti. Bu yüzden hanımlar, böyle bir olay tekrar yaşanırsa, tamponları küpelerinize takarak da içeri girebilirsiniz.”

RADİKAL

Haberin Devamı