Magazin 'Cansu ve Sedef'in arkasından yürürüm'

'Cansu ve Sedef'in arkasından yürürüm'

Paylaş
'Cansu ve Sedef'in arkasından yürürüm'

Ahu Yağtu, oyunculukta modellik döneminden arkadaşları Cansu Dere, Selma Ergeç ve Sedef Avcı'yı örnek alıyor

*** “Kavak Yelleri”nde çok iyi bir çıkış yakalamışken her şeyi bırakıp neden Amerika’ya gittiniz?
Aslında uzun süre önce eğitimiçin Amerika’ya gitme kararı vermiştim ama bir takım aksiliklerden dolayı ertelemek zorunda kalmıştım. Orada biri tiyatro, diğeri kamera önü oyunculuk ağırlıklı iki farklı kursa gittim. Yurtdışında eğitimi, tek başıma kalmayı çok merak ediyordum. İkisini de ayrı ayrı tecrübe ettim.

*** Bu süreç size ne öğretti?
İlk başta adaptasyon sorunu yaşadım ama iki hafta içinde bunu aştım. Çok fazla insanla tanıştım. Arkadaşlarım bana “Sen buralı gibisin” demeye başladılar. Tek başına yaşama fikri hep içimde olan bir şeydi. Bunu tecrübe edince özgüvenim geri geldi, farklı bakış açılarım oluştu. Daha dışa dönük biri oldum. Eğitimi tamamlayıp döndükten sonra motivasyonum çok yüksekti. Öyle bir enerji yansıttım ki, istediğim şeyler geldi.

*** Döner dönmez “Aşk ve Ceza” dizisine girdiniz...
Aldığım eğitimlerin ardından iyi bir iş yapmak istiyordum. Teklif gelince de değerlendirdim. Canlandırdığım Pelin karakteri, çok rahat, zengin ve kültürlü bir kız. Rahat olması beni en çok etkileyen özelliğiydi. Ayrıca oturmuş bir set olması, Erol Avcı gibi iyi bir yapımcıyla çalışmak da cabası oldu.

*** Modellikten oyunculuğa geçiş yapanlardansınız. Neden bu kadar çok talep var?
Kamera güzel ve estetik olanı seviyor. Bir de ben ikisini ayrıştırmıyorum. Model olduğunuzda bir çekimde ya da defilede konsepte göre şekil değiştiriyorsunuz. Saç, makyaj ve kostümle bir karaktere bürünüyorsunuz ve onu yansıtmak zorundasınız. Ben podyuma hiçbir zaman Ahu Yağtu olarak çıkmıyorum. Aynı şey film ya da dizi içinde geçerli. Bir karakteri alıp, kendi içinizden çıkarıp kameraya onu yansıtmak zorundasınız. Işığa göre nasıl bakacağınızı, nasıl duracağınızı iyi bilirsiniz. Çünkü bunu modellikten tecrübe etmişsinizdir.

*** Modellikten oyunculuğa geçenler arasında kimleri beğeniyorsunuz?
Cansu Dere, Selma Ergeç, Sedef Avcı ve ben bir çeteydik. Hepsi bence oyunculukta çok iyi bir çizgi tutturdu. Onların arkasından yürürüm.

*** Aşk nasıl gidiyor?
Bu devirde hepimiz çok bireyselleştik, bencilleştik ve yapaylaştık. Bugünkü ilişkilerde naiflik yok.

"DİZİ VARSA MODELLİK YAPMIYORUM"

Modellik, stil danışmanlığı, moda editörlüğü, vintage dükkanı ve oyunculuğu bir arada idare eden Ahu Yağtu, hepsi arasında bir denge kurmazsa sinirlerinin bozulduğunu söylüyor: “Bu kadar işi yürütmek gerçekten zor. Ama hepsi arasında bir denge kurmak çok önemli. Aksi takdirde enerjinizden alıyor ve sinirleriniz bozluyor. Ben o hataya bir kez düştüm. Komser Nevzat döneminde hem oyunculuk hem de modellik yaptım. Gerçekten çok yıprandım. Şimdi dizi varsa modellik yapmıyorum.”

Haberin Devamı