Gündem Çantalı kişiler polisle kavga etti

Çantalı kişiler polisle kavga etti

Paylaş
Çantalı kişiler polisle kavga etti

Taksim'deki bombalı saldırı sırasında Cumhuriyet Anıtı'nın yanında dans gösterisi yapan olayın görgü tanığı Ercan Arslan patlamadan önce çantalı kişilerin polisle kavga ettiğini ve canlı bombanın yalnız olmadığını söyledi

Patlamadan yara almadan kurtulan Ercan Arslan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Çevik Kuvvet ekibinin oraya ellerinde çantalarla birkaç kişi gitti. Hatta kavgadan dikkatim dağıldı. Dönüp baktım bir arbede vardı. Gösterimi biraz daha geri giderek yapmaya başladım. Arbede gittikçe daha büyümeye başladı. Bu sırada patlama oldu. Ortalığı siyah bir duman kapladı. Bağırış çağırışlar vardı.” Görgü tanıklarından Erdoğan Iğdır da saldırganların iki kişi olduğunu belirterek, “Büyük bir gürültü çıktı. Ben deprem oldu sandım. Sonra polislere doğru baktığımda 4-5 yaralı gördüm. Polislerden birkaçı ağlıyordu.”

Haberin Devamı

SALDIRGAN MOBESE’DE

İstanbul polisi Taksim’deki patlamanın ardından MOBESE kamerası görüntüleri ile çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini detaylı incelemeye aldı.

MOBESE kamerası görüntülerine göre canlı bombanın saçları uzun. Üzerinde beyaz renk pantolon, beyaz gömlek, beyaz pardösü ve sarı renkli bot var. Laptop çantasına benzeyen siyah bir çanta da sağ omzunda takılı. Omzu aşağı doğru düşmüş. Polislere göre bu durum bombanın ağır olduğunu gösteriyor. Ancak hareketlerinde şüphe çekecek bir durum yok.

Canlı bomba İstiklal Caddesi’ne Fransız Konsolosluğu’nun yanındaki Taksim Caddesi’nden giriyor. Önce Galatasaray’a doğru birkaç adım atıyor, sonra fikrini değiştirip caddenin yanındaki gazete bayisine giriyor. Gazete bayisinin polis noktasına uzaklığı yaklaşık 20 metre. MOBESE kamerası bu sırada otomatik olarak başka bir yöne dönüyor. Kamera eski konumuna geri döndüğünde polis noktasından siyah dumanlar çıkıyor.

Haberin Devamı