Dünya Çapkın bir kadından utangaç bir leydiye

Çapkın bir kadından utangaç bir leydiye

Paylaş
Çapkın bir kadından utangaç bir leydiye

Carla-Gizli Bir Hayat” adlı kitap, Fransa'nın First Lady'si Carla Bruni'nin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkardı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy (55), 2 Şubat 2008’de eski top model İtalyan Carla Bruni (42) ile Elysee Sarayı’nda evlenmişti. Bu evlilik dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Çünkü Carla Bruni sıradışı hayatıyla magazin basınının gündeminden düşmeyen bir isimdi. Birçok ünlüyle aşk yaşamış olan Carla Bruni’nin sevgilileri arasında ünlü gitarist Eric Clapton, rock grubu Rolling Stones’un solisti Mick Jagger da vardı.

Haberin Devamı

Fransız araştırmacı gazeteci Besma Lahouri, dünyanın en popüler First Lady’si (leydi) ile ilgili ‘Carla-Gizli Bir hayat” adlı bir kitap yazdı. Kitap basılmadan büyük ses getirdi. Carla Bruni’nin ‘Dişi Don Juan (Don Juan, hikâyesi defalarca farklı yazarlar tarafından anlatılmış efsanevi çapkın bir karakterdir. Don Juan ismi mecazi olarak “çapkın” anlamında kullanılır) olarak nitelendirildiği kitabın bazı bölümleri şöyle:

‘Sarkozy sinirden kuduruyor’

- Carla Bruni aralarında Eric Clapton, Mick Jagger’ın da olduğu eski aşıklarıyla arkadaş olarak görüşmeye devam ediyor. Öyle ki Sarkozy ile evlendiğinden beri neredeyse her yaz tatiline eski sevgililerini de davet ediyor. Bunlardan biri olan ünlülerin avukatı Arno Klarsfeld’in Carla ile ilgili “Tam bir kaplan” dediği biliniyor. Tatilini karısının birlikte olduğu adamlarla geçirmek zorunda kalan Sarkozy ise sinirden kuduruyor.

Haberin Devamı

Deli gibi aşık olmuştu

- Carla Bruni’nin o dönem evli olan Rolling Stones solisti Mick Jagger ile aşk yaşadığı biliniyordu. Ancak şimdi Mick Jagger’a ilk adımı Carla’nın attığı ve şarkıcıyı baştan çıkardığı ortaya çıktı. Jagger daha sonra Carla’ya o kadar aşık oldu ki onu birkaç saatliğine görebilmek için jetine atlayıp Paris’ten New York’a uçtu.

- Nicholas Sarkozy’nin ani bir kararla evlendiği Carla Bruni aşk maceralarıyla o kadar ünlü ki Paris’in eşcinsel belediye başkanı Bertrand Delanoe nikahtan sonra cumhurbaşkanı ile karşılaştığında “Yanımda korkmana gerek yok” diyerek espri yaptı.

Zeta Jones’i kıskandı

- Carla Bruni en az eşi kadar kıskanç! Sarkozy bir davette ünlü aktör Michael Douglas’ın aktris eşi Catherine Zeta-Jones ile fotoğraflandığında first-lady kıyameti kopardı. Carla, Sarkozy ile bir dönem çok yakın olan eski Adalet Bakanı Rachida Dati’den de “O kaltak” diye bahsediyor.

Estetik yaptırdı

- Bruni, first lady olarak saraya gittiğinde, Pierre Charon adlı iletişim uzmanı eski top modelin imajını düzeltme görevini üstlendi. Carla, Charon’u en başından, “Bak, bu iş çok zor olacak. Hakkımda hikayeler, fotoğraflar ortaya çıkacak” diye uyardı. İkili Carla Bruni’nin imajını, tüm bunlara göğüs gerebilecek şekilde yeniden çizerek, onun “utangaç bir leydi” havasına bürünmesine karar verdiler. Paris’in en ünlü estetik cerrahlarından biriyle 20 yıldır yakın arkadaş olan Carla inkar etmesine rağmen birkaç estetik ameliyat geçirdi.

Haberin Devamı

Cecilia’ya inat yaptı

- Carla Bruni, evlendikten sonra Sarkozy’nin eski karısı Cecilia’nın izlerini silmek için kolları sıvadı. İddiaya göre AIDS derneğini de yalnızca bu amaçla kurdu. Ancak Carla dernekle kesinlikle ilgilenmedi.

Obama hiç hoşlanmıyor

- Kitapta Amerika Başkanı Barack Obama ve Sarkozy arasındaki gerginliğin nedeni de gün ışığına çıkartılıyor. Obama 2006’da dönemin Fransa İçişleri Bakanı Sarkozy’nin eski eşi Cecilia ile tutuştuğu ateşli kavgaya şahit olunca Sarkozy’den soğudu. İkili o günden beri iyi anlaşamıyor.