Gündem Çapkın yeniden İstanbul'a dönüyor

Çapkın yeniden İstanbul'a dönüyor

Paylaş
Çapkın yeniden İstanbul'a dönüyor

Çapkın yeniden İstanbul'a dönüyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinin uzatılması için Vali kadrosuna ataması yapılan Hüseyin Çapkın, Iğdır Valiliği’nden merkeze alındı. Iğdır Valiliğine ise Merkez Valisi Amir Çiçek atandı.

Haberin Devamı

Iğdır Valiliğinde yapılan görev değişikliğine ilişkin kararname Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 13 Mayıs yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Iğdır’a atanan ve 25 Mayıs’ta bu göreve başlayan Çapkın, bugün merkez valiliğine alındı. Çapkın’ın yerine de Merkez Valisi Amir Çiçek atandı.

ÇAPKIN İSTANBUL’A YİNE MÜDÜR OLARAK DÖNECEK

Bu kararname ile Hüseyin Çapkın’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yaş haddi nedeniyle emekli olması aşılmış oldu. Emniyet müdürlerinin emeklilik yaşının 60 olması nedeniyle 59 yaşında olan Hüseyin Çapkın’ın yaş haddinden emekliliğine bir yıl kalmıştı. Çapkın’ın, İstanbul’da görev süresini uzatmak için formül, valilik atamasıyla bulundu. Buna göre Çapkın, kararname ile Iğdır Valiliği’ne atandı. Böylece Çapkın, valilerin emekli yaş haddi olan 65 yaşına kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini vali kadrosu ile yürütebilecek. Çapkın’ın çok kısa bir süre sonra yeniden İstanbul’daki görevine atanması bekleniyor.

Haberin Devamı