Gündem Çapkınları kurtaran kabin

Çapkınları kurtaran kabin

Paylaş
Çapkınları kurtaran kabin

Barda eğlenirken sevgiliniz aradı; 'Ne yalan söyleyeceğim?' diye düşünmenize gerek yok. Bu ses geçirmez kabine giriyorsunuz ve ister trafik ister restorant ister hastane sesini fon olarak belirleyip konuşmaya başlıyorsunuz

Cep telefonu hayatımızın vazgeçilmezleri arasında ancak herkesin ortak bir sorunu var; kalabalık ortamlarda konuşmak, daha doğrusu gürültüden konuşamamak... Ya da dış seslerin araya girmesiyle nerede olduğunuzun anlaşılması gibi. Örneğin gece kulübünde eğlenirken çalan cep telefonları her zaman kâbus olmuştur. Hele de arayan kişinin sizin orada olduğunuzu bilmemesi gerekiyorsa bu durum daha da sıkıntılı hale gelir. İtiş kakış içinde kendinizi ya tuvalete ya da dışarı atarsınız. Ancak yine de dış sesten kurtulamazsınız. İşte genç girişimci Mustafa Akdoğan'ın kurduğu İdenova isimli şirket bu soruna özel bir çözüm geliştirdi.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi'nin haberine göre 2 yıl Ar-Ge çalışması yapan firmanın mühendisleri ses geçirmeyen oda anlamına gelen 'Silent Room'u tasarladı. Ancak girişimci Akdoğan ve ekibi bununla da yetinmedi. Kabinde eğer talep edilirse ses geçirmez özelliğinin yanı sıra istediğiniz ses efektlerinin arka planda yankılanması da sağlanabiliyor.

Örneğin karşı tarafa hastanedeyim diyorsanız, kabin içindeki LCD ekrandan hastane modunu, dışarıda yıldızları izliyorum dediğinizde cırcır böcekleri modunu, ya da maçtayım dediğinizde taraftar tezahüratlarının yer aldığı maç modunu seçip istediğiniz dış sese sahip olabiliyorsunuz. Kabin sayesinde gece kulüpleri, havaalanları, hastaneler, restoranlar, konser salonları ve spor alanları gibi gürültülü mekânlarda cep telefonu ile rahatça konuşmak ve söylemlerinizi daha inandırıcı hale getirmek mümkün oldu.

Haberin Devamı

AYNI ZAMANDA REKLAM ALANI

Kulüpte eğlenen insanların durmadan ellerinde telefonla sessiz yer aradığını fark eden Akdoğan, o gecenin ardından hemen araştırmalarına başlamış. Kabinin kişilerin özel hayatına bir saygı olduğunu ifade eden Akdoğan, 2 yılda ürünü hayata geçirmiş. Beyoğlu Bronx'a konuldu Ses izolasyonu, LCD ekran, kliması ve sağlıklı bir ortam için hava strerilizatörü standart donanımların dışında interaktif ekran ve efekt uygulamalara da olanak tanıyan ürünün patenti idenova tarafından alındı.

İlk olarak Beyoğlu Bronx'ta kullanılmaya başlanan kabinlerden reklam aracı olarak istifade etmek de mümkün. Bu kapsamda büyük bir içecek markası ile anlaşmaya vardıklarını belirten Akdoğan, "Marka kabinleri kendi markası ile kapladı. Böylece yeni bir reklam mecrası da açıldı. Bu aynı zamanda ürünün daha fazla yerde kullanılmasını da sağlayacak. Sesimizi duyurmaya çalışırken, özel hayatlar birbirine karışır oldu. Kısaca gizlimiz saklımız kalmadı. Kalabalığın gürültüsünden bizi soyutlayarak, konuşma imkan sağlayacak" diye konuştu.

AZİZ SARIYER TASARLADI

Kabinin tüm dizaynı Aziz Sarıyer tarafından yapıldı. Dünyaca ünlü tasarımcı Aziz Sarıyer, Silent Room tasarımıyla ilgili olarak "Zor ve yaratıcı bir projeyi işlevsel hale getirerek üretmek bir tasarımcı için en yüksek doyum noktası. Silent Room'da bunu başardığımıza inanıyorum." diyor.

Haberin Devamı