Türkiye (Son Dakika) Çarptığı bariyerler faciadan kurtardı: 27 yaralı

Çarptığı bariyerler faciadan kurtardı: 27 yaralı

Paylaş
Çarptığı bariyerler faciadan kurtardı: 27 yaralı

40 yolcusuyla Konya-Diyarbakır seferini yapan otobüs, Elazığ'da bariyerlere çarparak devrildi. Bariyerler sayesinde şarampole uçmaktan kurtulan otobüste 27 kişi yaralandı

Kaza, sabaha karşı saat: 04.15 sıralarında Elazığ-Diyarbakır Karayolu'nun 30. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya’dan Diyarbakır’a yolcu taşıyan Ramazan Ö. idaresindeki otobüs, sürücüsünün dalgınlığı sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak tarafta bulunan demir bariyerlere çarptı ve devrildikten sonra yaklaşık 20 metre sürüklendi.



Kaza sonrası yolcular ve hafif yaralılar otobüsün üst kısmından dışarı çıkarak polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri otobüsteki yaralılardan 13’ünü kentteki hastanelere sevk etti. Olay yerinde bekleyen 1 ambulansta ise durumu hafif olan 14 yaralıya ise ayakta müdahale edildi. Yaralarına pansuman yapılan yolcular, daha sonra gelen başka bir otobüste yoluna devam etti.



27 kişinin yaralandığı kazada, bariyerlerin olması otobüsün şarampole uçmasını engelleyerek, olası bir facianın önüne geçti.

Otobüs şoförünün gözaltına alındığı kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

İHA

Haberin Devamı