Dünya Çarşaf yasağına adım adım

Çarşaf yasağına adım adım

Paylaş
Çarşaf yasağına adım adım

Fransa'da peçeli kara çarşaf ve burkanın yasaklanması yönünde çalışma yapan komisyon, raporunu sundu

Fransız Parlamentosu, kara çarşaf ve burka konusundaki misyonunu tamamlayarak raporunu verdi. Oldukça gergin ve elektrikli bir ortamda yapıldığı belirtilen komisyon toplantısı hem hükümet partisi UMP'yi hem de muhalefet partilerini böldü.

Haberin Devamı

Burka ve çarşafın bir kanunla devlet daireleri ve toplu taşım araçları gibi kamusal alanlarda tamamen yasaklanmasını öngören rapor, çoğunluk partisi UMP'nin bazı milletvekillerince , ‘yarım kanun’ olarak nitelendirildi ve parklar ve sokaklar dahil, tüm kamu alanlarını içeren gerçek bir yasağın caydırıcı ve etkili olacağını iddia ettiler.

SOSYAL YARDIMLAR KESİLEBİLİR

Kanunda, kamu alanlarında ‘yüzü saklamayı yasaklayan’ bir maddeye yer verilmesini de öngören rapor aynı zamanda bu alanlarda bulunulduğu müddetçe yüzün saklanmaması gerektiğini belirtiyor. Kanuna uyulmaması durumunda alınan sosyal yardımların kesilmesi söz konusu olabilecek.

Burka ve çarşaf komisyonu, ‘İslam konusunu inceleyecek bir ulusal okul’ ve ‘İslam dinine sahip olan insanlara ayrımcılık yapanlara ve İslam fobisine karşı mücadele’ konulu iki teklifi çoğunluğun kararı ile reddetti.

Haberin Devamı

Engin AKGÜRBÜZ/LYON(Fransa), (DHA)